3x uit eten voor een studentenprijsje

Groningen is dé studentenstad bij uitstek. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je hier prima uit eten kan voor een studentenprijsje. Ik deel mijn 3 favoriete hotspots van het moment met je.

1. Pernikkel

Dit ontzettend leuke eestende, genaamd Pernikkel, is gevestigd aan de Aweg. Met een wekelijks wisselend menu word ik telkens weer verrast door de bijzondere combinaties en heerlijke streekproducten. Je kunt hier prima uit eten gaan (van salades tot burgers en van spareribs tot zoete aardappel), maar ook het ontbijt is van harte aan te raden. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke american pancakes of wentelteefjes? En dat voor maar €3,50!

2. De Pastafabriek

Als je van pasta houdt, maar geen geld hebt om uitgebreid uit eten te gaan, is de Pastafabriek echt iets voor jou. Je eet hier namelijk al een – vers bereide – pasta voor €4,95. Het concept is vrij simpel: je krijgt een tafel toegewezen, een menukaart en een betaalkaart. Als je weet wat je wilt bestellen, ga je naar de pasta- of pizzabar en geef je jouw keuze door. Zij zetten een kruisje op je betaalkaart en na even wachten krijg je je gerecht. Klaar met eten? Lever je kaartje in, betaal en loop met een goed gevulde maag de deur uit. Gegarandeerd succes!

12747454_532494493587079_8051329534857462569_o

Beeld: Mariska de Groot | Grotografie

3. De Frietwinkel

Deze chique frituur is nog maar net geopend in Groningen, maar nu al een laaiend succes. Middenin de Folkingestraat vind je – op de looproute van het station naar het centrum – tegenwoordig de Frietwinkel. Een eenvoudig, doch stijlvol concept. Voor €2,50 heb je al een flinke portie plek en mag je plaatsnemen in dit prachtig vormgegeven ‘restaurant’. Je patat smaakt met goede vormgeving ongetwijfeld nóg lekkerder.

Ook leuk en ook in Groningen? De Uurwerker & Wereldburgers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s