De leukste uitjes voor mei 2016

Het is mei! En naast een hele hoop zon betekent dit dat het festivalseizoen officieel geopend is. Benieuwd naar onze favorieten? Lees snel dan verder.

5 mei 2016: Aankomende donderdag vieren we – net als ieder ander jaar – met het hele land de vrijheid. Hierbij staan we niet alleen stil bij het feit dat we al meer dan 70 jaar in vrijheid leven, maar denken we ook aan iedereen die deze vrijheid helaas (nog) niet mag ervaren. Uiteraard kan je tijdens deze (hopelijk zonnige) dag lekker genieten van muziek en plezier. Kijk voor de artiesten op de website van het Bevrijdingsfestival in jouw omgeving.

5 mei – 8 mei 2016: Tijdens het Hemelvaartweekend kan je in Groningen naast het Bevrijdingsfestival ook genieten van een heerlijk Foodtruckfestival: Big Taste. Naast heel veel eten vind je hier prettige deuntjes en hopelijk veel zon. Je vindt het festival op het Damsterplein in Groningen. Extra tip: in het Pinksterweekend (13 – 16 mei 2016) vind je zo ook in Leeuwarden, op het Oldehoofdsterkerkhof.

I_want_it_to_be_soft_Campaign_RGB_verkleind_lqujUbe

Beeld: Marc Deurloo, beeldbewerking: Bas Kosters

14 mei 2016: Dit weekend opent één van onze favoriete musea een hele toffe expositie. Museum Arnhem komt namelijk met The Journey of Bas Kosters. Dit is de overzichtstentoonstelling van modeontwerper Bas Kosters. Kosters studeerde Mode en Kleding in Arnhem en won met zijn afstudeercollectie de Robijn Fashion Award. Voor de tentoonstelling werkte hij samen met diverse ontwerpers en makers. Te zien tot zondag 4 september 2016.

28 mei 2016: De stad met de meeste musea van Nederland houdt dit weekend de zevende editie van Museumnacht. Ik heb het natuurlijk over Leiden, de stad waar ik nog twee weekjes woon. Met een programma waar je u tegen zegt, kan je deze laatste zaterdag van mei weer heerlijk genieten van de mooiste museumavond van het jaar.

alicelookingglassbigstill2

Beeld: Pathé

En als het regent? Dan gaan er gelukkig ook nog heel wat leuke films in premiere deze maand. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bad Neighbours 2 (inclusief Zac Efron!) of Alice Through The Looking Glass? Ook niet te vergeten: Mother’s Day. Hij draait al even, maar zal hoogstwaarschijnlijk pas op 8 mei een echte piek bereiken.

Uitgelicht beeld: Marc Deurloo
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s