twintig-regels-liefde-recensie

Paula Leest: Twintig Regels Liefde

Rowan Coleman schreef eerder het boek Als Ik Dat Geweten Had en bracht een tijdje terug Twintig Regels Liefde uit. Een heel ontroerend boek over een verpleegkundige die werkt in een hospice, maar ook over de mensen die daar verblijven. Dit is wat ik er van vond. 

Het verhaal gaat over Stella, een verpleegkundige die werkt in een hospice. Alle patiënten die er liggen gaan dus uiteindelijk dood. Alleen dat is al heel naar. Stella zorgt voor iedereen, gaat langs voor een praatje of een kopje thee maar schrijft ook brieven voor de patienten aan hun geliefden. Het zullen hun laatste brieven zijn. Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop.

twintig-regels-liefde-recensie

Bron: likeandlove.nl

Wat ik van het boek vond
De hele omgeving waarin het verhaal plaatsvindt is eigenlijk al heftig genoeg. Ik bedoel maar, een hospice. Het is een heel ontroerend boek en daarbij ook een heel mooi boek. In het begin lees je allerlei verhaallijnen door elkaar en is het vrij onduidelijk. Dat vond ik het enige nadeel, omdat ik halverwege het boek pas echt meer in de flow kwam en het boek niet weg wilde leggen.

Maar de verschillende verhaallijnen maken het boek ook tot wat het is. Zo lees je voornamelijk hoofdstukken geschreven vanuit Stella, maar onder andere ook vanuit Hope (een patient met taaislijmziekte) en Hugh (iemand die later in het verhaal een rol speelt). Dat maakt het heel afwisselend en leuk om te lezen.

Verder bevat het boek ondanks de zware thema’s die voorbij komen wel veel humor. Dat is fijn om tussendoor te lezen, anders wordt het te ontroerend en heftig. Al met al zeg ik: vier sterren! Ga het lezen, dat boek. Zeker als je van Jojo Moyes-achtige boeken houdt.

Je kunt dit boek bestellen via bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s