koningsdag

Zo maak jij Koningsdag extra feestelijk

Koningsdag staat voor de deur en om dat te vieren dook ik de keuken in. Ik maakte Hollandse appel-bladerdeeghapjes en versierde ze met oranje chocoladevlokken en slagroom. Wil jij deze lekkere en vrolijke hapjes ook maken voor woensdag? Lees dan snel verder.

Wat heb je nodig?

(10 stuks)

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 1 ei
  • 3 el rietsuiker

Extra:

  • oranje vlokken
  • slagroom
  • poedersuiker

Bereidingswijze:

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Dit recept is voor 10 hapjes, maar je kan er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld 5 te maken. Of 15. Laat in ieder geval het aantal plakjes bladerdeeg ontdooien dat jij wilt maken. Als het bladerdeeg ontdooit is, zet dan een rond kommetje op de plakjes en snijd er rondjes uit.

IMG_0172_2

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd hierna de appels in plakken (op zo’n manier dat midden in elke plak een gat zit). Leg op elke plak bladerdeeg een plak appel. Vouw het bladerdeeg om de appel heen. Klop een ei los en bestrijk de bladerdeeghapjes ermee. Strooi er wat suiker overheen en zet ze in de oven.

IMG_0177_2

Laat ze ongeveer 20-25 minuten in de oven staan en laat ze daarna goed afkoelen (of eet ze meteen op als ze nog lekker warm zijn!). Voordat je aanvalt, kan je ze nog even versieren met slagroom en oranje vlokken (ik gebruikte Tijgervlokken van Venz). Eet smakelijk!

 

 

Advertenties

3 thoughts on “Zo maak jij Koningsdag extra feestelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s