Tips tegen vet haar

Vet haar. Iets waar niemand op zit te wachten, maar toch veel mensen last van hebben. Vandaag delen we daarom de beste tips tegen vet haar.

Zo begint het

Op je hoofdhuid zitten allerlei vetkliertjes die er voor zorgen dat je haar beschermd blijft. Deze klieren zitten over je hele lichaam. Vooral op het gezicht en de hoofdhuid bevinden zich veel vetklieren. Meestal zorgen deze klieren er simpelweg voor dat je huid beschermd blijft, maar ze kunnen ook zorgen voor acne of vet haar. Hierbij spelen verschillende dingen een rol:  erfelijkheid, voeding en hygiëne zijn het meest voorkomend. Sommige mensen hebben last van acne, anderen van vet haar.

Dit kan je doen

Allereerst is het belangrijk dat je je haar niet te vaak wast. Wanneer je dat wel doet, zorgt dit er voor dat je de beschermlaag weg wast. Je vetklieren gaan op dat moment meer talg aanmaken, omdat ze ‘denken’ dat je huid weer een nieuwe beschermlaag nodig heeft. Op deze manier wordt je haar dus snel vet. Het is belangrijk om je haarwasroutine af te bouwen, bijvoorbeeld naar twee keer per week. Ook kun je je haar wassen met speciale shampoos tegen vet haar.

Verder is het aan te raden om van je haar af te blijven: op deze manier verspreid je de geproduceerde talg niet door de rest van je haar. Het is ook belangrijk dat je niet teveel producten in je haar doet. Haarspray en mousse bijvoorbeeld maken je haar sneller vet. Droogshampoo is handig, maar maakt je haar natuurlijk niet echt schoon. Uiteindelijk maakt ook dat je haar alleen maar viezer.

Voeding

Hiernaast kun je ook met voeding een hoop bereiken. Veel water drinken is een must. Door veel water te drinken houd je je huid en hoofdhuid vochtig. Een droge hoofdhuid heeft immers sneller de neiging vet te produceren. Ook is het goed om veel groenten te eten. Hierdoor krijg je vitaminen en mineralen binnen die goed zijn voor je huid. Een ander leuk weetje: vet eten en junkfood verhoogt de ontwikkeling van vettig haar. Helaas geldt het tegenovergestelde (wegblijven van vet eten) niet. Zorg er gewoon voor dat je gezonde vetten eet (denk: noten, olijfolie, fruit en vis). Ten slotte is het handig om je kussensloop regelmatig te verschonen.

Advertenties

3 thoughts on “Tips tegen vet haar

  1. Pingback: Mijn ervaring met droogshampoo | We Call It Beauty

  2. Goeie tips. Hebben jullie hier mss een tip voor? De punten van mijn haar zijn erg droog, maar de bovenkant erg snel vettig. Ik ben dus genoodzaakt om dagelijks mijn haar te wassen want droogshampoo is niet voldoende. Maar mijn punten worden zo alleen NOG droger :-\ wat kan ik doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s