Zo worden die tentamens een eitje

Tentamenperiodes zijn bij geen enkele student populair. Om je een beetje te helpen, delen we vandaag wat tips. Wedden dat jij deze periode fluitend doorkomt?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wanneer je gaat studeren. Bereid jezelf hier op voor. Plan wat dagen vrij en zeg andere afspraken af. Zorg verder dat je vroeg opstaat en goed de tijd neemt om wakker te worden. Spring onder de douche en maak tijdens je ontbijt rustig een to-do list voor de rest van de dag. Bedenk: wat wil ik vandaag doen en wat kan ik vandaag doen?

Als een basic to-do list niet werkt voor jou, kun je hier wat extra tijd aan besteden. Verdeel je lijst met taken bijvoorbeeld onder in belangrijke en minder belangrijke taken. Is het ene hoofdstuk belangrijker dan het andere? Focus je dan eerst daar op. Kan je morgen ook nog opruimen en heb je dan meer tijd? Streep het dan voor vandaag even weg. Let er alleen op dat je niet teveel dingen voor je uit schuift. Stel je prioriteiten.

Je werkplek opruimen is het halve werk…

Een opgeruimd bureau kan je ook verder helpen. In een opgeruimde omgeving werk je namelijk beter. Want: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Je kunt je dan beter focussen op je werk. Zorg dat je ook hier even tijd vrij voor maakt en je bureau goed schoon en netjes houdt.

Zorg er ten slotte voor dat je de tijd goed indeelt. Zet je wekker bijvoorbeeld elke dag om dezelfde tijd om zeker te weten dat je elke dag evenveel tijd besteedt aan studeren. Het is even doorbikkelen, maar uitslapen kan na de tentamens wel weer.

Succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s