Zo herken je dierproefvrije cosmetica

Wanneer je eenmaal besloten hebt over te stappen naar dierproefvrije cosmetica krijg je al snel te maken met wat uitdagingen. Het is namelijk best lastig om te onthouden welke producten vrij zijn van dierproeven. 

Afgelopen week schreef ik al dit artikel over het verschil tussen dierproefvrije, vegetarische en veganistische cosmetica. Vandaag deel ik wat tips die de zoektocht naar dierproefvrije of vegetarische cosmetica wat makkelijker maakt.

Er zijn verschillende manieren om er achter te komen of een product dierproefvrij is. Mijn nr. 1 tip is deze lijst die Sophie bijhoudt op haar website NAOKI. Sophie vertelt je precies welke merken wel en niet op dieren testen. Maar om nu die hele lijst uit je hoofd te leren? Beetje lastig, hè?

flower-pink-petals-tree

Om zeker te weten of een product dierproefvrij, vegetarisch of veganistisch is zijn er verschillende logo’s. Wanneer je die logo’s op een product ziet staan, kan je er zeker van zijn dat je het goede product in handen hebt. Hieronder deel ik de belangrijkste logo’s en hun betekenis met je.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wat zou jij graag willen weten over natuurlijke cosmetica?

Advertenties

One thought on “Zo herken je dierproefvrije cosmetica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s