Paula Leest: Powervrouwen van Julia Pimsleur

Boeken van vrouwen die aan de top staan liggen massaal in de winkels. Zo ook het boek Powervrouwen van Julia Pimsleur. Een goed boek of is het net zoals een van de vele boeken van vrouwelijke ondernemers?

Julia Pimsleur, eh wie is dat?
Julia Pimsleur is CEO en oprichter van Little Pim, marktleider op het gebied van tweede-taalmethodes voor kinderen, dat al vele prijzen won en internationaal doorbrak. Na haar succes startte ze de online training ‘Further, faster, funded’ om andere vrouwen te empoweren. En ze schreef dus het boek Powervrouwen. 🙂

Bron: juliapimsleur.com

Bron: juliapimsleur.com

Hier gaat het boek over
“Steeds meer vrouwen starten een eigen bedrijf – bijna twee keer zoveel als mannen. Maar slechts 3 procent weet dat bedrijf om te toveren tot een miljoenenbusiness; de meesten blijven steken op het niveau ‘leuk en aardig’ of komen net rond. Julia Pimsleur niet. Zij slaagde erin door te dringen tot de 1 miljoen dollar-club. Haar nieuwe missie: meer vrouwen de kans bieden in haar voetsporen te treden. In Powervrouwen vertelt zij op luchtige en slimme toon hoe zij en zeven andere vrouwen met een fantastisch idee fondsen ophaalden, een relevant en sterk netwerk bouwden en uiteindelijk opschaalden naar een miljoenenbedrijf. In al hun verhalen zitten krachtige lessen, zoals Pimsleurs eigen besef dat als je als vrouw echt wilt doorbreken, je anders moet denken en doen. Met Powervrouwen heb je een gids in handen met de mindset, het jargon en de stappen die je nodig hebt om groots te groeien.”

Wat ik vond van het boek
Dit is zeker geen standaard boek van een vrouwelijke ondernemer, maar echt een boek waar je iets aan hebt. Julia geeft ontzettend veel bruikbare tips. Super leuk, want hierdoor raak je zelf heel er gemotiveerd. Na het lezen van het boek wil ik spontaan een paar bedrijven oprichten (ja, echt waar, ha!). Julia zegt ook heel realistisch dat het niet altijd makkelijk is en dat ondernemen hartstikke zwaar kan zijn. Dat vind ik goed aan het boek: niet alleen maar de positieve kant van het opzetten van een bedrijf, maar ook de dagelijkste struggles. Zo had Julia het bedrijf maar werkte ze ook nog ergens anders en moest ze als moeder er natuurlijk ook zijn voor haar kinderen. Een zware taak.

Powervrouwen is een heel goed boek met handige tips. Ik vind het een eyeopener omdat het ook de mindere kanten van ondernemen belicht. Heel realistisch. Een boek die je moet lezen als je zelf ook een eigen bedrijf wilt beginnen of leuk vindt om erover te lezen.

Extra tof: in het boek staan ook interviews met andere vrouwen en aan het einde vindt je opdrachten die je kunt doen om een ‘powervrouw’ te worden.

Powervrouwen, Julia Pimsleur | Uitgeverij Business Contact | 21,99 | Hier te bestellen

Advertenties

4 thoughts on “Paula Leest: Powervrouwen van Julia Pimsleur

  1. Pingback: Op Paula’s Wishlist #1 – CHAPTER 2

  2. Pingback: Paula Leest: Arjen Lubach – IV – CHAPTER 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s