Anna leest: Ontrafelen van Jenny Downham ***

Dit boek gaat over Katie, 17 jaar oud, stapelverliefd en verwikkeld in een familiegeheim. Met de schrijfstijl van Jenny Downham (Voor ik doodga) en het gegeven van een groot mysterie is dit een geweldig boek dat je in één ruk uit leest.

img_7207

“De zeventienjarige Katie is verliefd op iemand van wie ze de identiteit niet kan prijsgeven. Haar moeder Caroline is overspannen en oververmoeid. En dan duikt Katies flamboyante grootmoeder Mary plotseling weer op in hun leven na een jarenlange afwezigheid – met alzheimer in een gevorderd stadium. Mary heeft alleen nog flarden van herinneringen aan een intens verleden vol vreugde en verdriet. Ergens in dat verleden ligt een familiegeheim dat te maken heeft met Katies moeder, en alleen Katie kan Mary helpen om dit op te diepen. Maar kan Mary haar kleindochter misschien ook helpen?”

Een raadsel dat je móet oplossen

Met de fijne schrijfstijl van Downham en de fijne afwisseling van mysterie tot gevoel is dit een boek dat je niet snel aan de kant zal leggen. Ik kan dan ook zeggen dat ik het verhaal binnen no-time uit had. Wanneer je begint met lezen, val je meteen in het verhaal. In het eerste hoofdstuk maak je meteen kennis met Mary, die tegen Carolines wil in bij haar en Katie in huis komt wonen.

Drie vrouwen, drie geheimen, één adembenemend verhaal

Naarmate het verhaal vordert, worden de verhalen van de drie vrouwen steeds duidelijker. Met net de juiste hoeveelheid details wordt je nieuwsgierigheid fantastisch geprikkeld. Samen met Katie ontwerpt Mary uiteindelijk een herinneringenboek. Dit zal hét antwoord geven op alle vragen die zowel door de lezers als door de hoofdpersonen worden gesteld.

Ben je benieuwd geworden naar dit bijzondere boek van Jenny Downham? Bestel ‘m dan snel bij bol.com.

Meer recensies?
Anna leest: Lieveling van Kim van Kooten ****
Paula leest: De cirkel van Dave Eggers
Paula leest: Fangirl van Rainbow Rowell 

Advertenties

One thought on “Anna leest: Ontrafelen van Jenny Downham ***

  1. Pingback: Paula Leest: Arjen Lubach – IV – CHAPTER 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s