img_7177

Recept: luchtige valentijnscake

Valentijnsdag staat voor de deur en daarom leek het me wel zo leuk om vandaag een valentijnsrecept te delen. Deze cake bakte ik voor mijn vriend. Uiteraard kun je deze cake ook prima voor je vriendin, moeder, zusje, vader, opa of oma bakken. Lees snel verder voor het recept.

Valentijnsdag is stiekem natuurlijk gewoon een commerciële dag. Toch is het goed om stil te staan bij al je geliefden. En daar heb je echt geen relatie voor nodig. Je kunt je vriendin of familie ook prima laten weten hoeveel je van ze houdt. En ja, dat kan natuurlijk elke dag, maar Valentijnsdag is wel een goed moment om er een nog extra bij stil te staan. Genoeg gepraat, laten we aan de slag gaan!

Wat heb je nodig?

3 eieren
225 gram kristalsuiker
1 theelepel vanillesuiker
50 gram boter
100 ml melk
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 mespunt zout
boter en paneermeel voor de vorm
een bakvorm (bij voorkeur in hartvorm)

Bereidingswijze

Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden Celsius. Klop daarna de eieren met de kristalsuiker en vanillesuiker licht en luchtig. Smelt hierna de boter en roer deze door de melk. Meng dit mengsel vervolgens met het eimengsel. Doe dit voorzichtig en pas wanneer de melk een beetje is afgekoeld. Zo voorkom je dat het ei stolt. Zorg er ook voor dat je het niet door elkaar mixt, maar dat je het rustig door elkaar schept met een spatel. Zo zorg je er voor dat het cakebeslag zijn luchtigheid behoudt.

Zeef nu de bloem met het bakpoeder en zout en spatel dit voorzicht door het eimengsel. Giet je mengsel in de ingevette vorm en bak de taart in het midden van de oven ongeveer 25-30 minuten of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt.

Laat de taart voor je ‘m serveert eerst even afkoelen en stort hem vervolgens op een mooie schaal of verpak hem in een mooie doos wanneer je ‘m cadeau doet.

Let op: dit is een basisrecept. Je kunt je cake opleuken door er bijvoorbeeld cacao, kruiden, vruchten (zwarte bessen, citroen, aardbeien, appel) aan toe te voegen. Voor een valentijnscake vind ik persoonlijk cacao het beste passen, maar je kunt je eigen creativiteit z’n gang laten gaan!

One thought on “Recept: luchtige valentijnscake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s