Zelf iets maken voor Valentijnsdag doe je zo | DIY Dinsdag #5

14 februari is het al weer zo ver: Valentijnsdag! Op deze dag kun je natuurlijk heel veel dingen doen. Als je geen vriendje of vriendin hebt kun je altijd met vriendinnen, vrienden, familie of zelfs je huisdier een extra leuke dag beleven. Er zijn genoeg mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.Vandaag zet ik daarom wat inspiratie op een rijtje als je zelf iets wilt maken op de dag van de liefde. Want laten we eerlijk zijn, in eten maken kun je natuurlijk ook je creativiteit kwijt. En iemand je eigen gebakte taart geven is fantastisch.

1 – Hartjes van tomaat bij het ontbijt

2aaebe3b45c6ba906c08b9b2350dede6

Ik kwam de afgelopen tijd allemaal valentijn foodinspiratie tegen. Zoals deze super schattige pijltjes die je van allerlei soorten fruit en groente kunt maken. Heel erg makkelijk, maar wel super leuk voor bij het ontbijt of lunch.

2 – Masonjar

7f6d6f5ab8ea76d9e4ea7a3551b14456

Als tweede deze masonjar gevuld met lekkere snoepjes. De masonjar zie je al super veel in de winkels en waarschijnlijk hebben veel van jullie al een in huis. Je koopt wat lekkere snoep, koek, drop of spekjes en doet het allemaal in de mason jar. Makkelijker kan bijna niet. Het is wel het leukst als je een beetje voor rood/roze snoepjes gaat voor Valentijn, maar dat kun je natuurlijk zelf bepalen. Als finishing touch kun je de jar leuk versieren of er een geschreven kaartje aan hangen.

3 – Popcorn met witte chocolade

5223b83461e6d687c0c8bd4552b39b73

Misschien ga je op valentijnsdag wel gezellig film kijken met vrienden, vriendinnen of alleen. Deze snack is super leuk en lekker voor een film avondje. Je maakt gewoon normale popcorn die jij lekker vind. Met een lepel die je dipt in gesmolten chocola (dat kan witte maar ook bruine chocola zijn) ga je over de popcorn heen. Daarna doe je wat leuke eetbare versiering er over die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Dekentje, popcorn erbij en je bent klaar voor een film.

4 – Liefdesdrankje

a920c6b84d7c478c5a525593f4671c31

Iets lekkers om te drinken kunnen we ook niet vergeten.  Ik vond dit drankje met frambozen, 7UP, water, limonade en ijsblokjes er heel mooi uit zien. Je kan natuurlijk makkelijk zelf drinken maken met de ingrediënten die jij lekker vind. Maar met een beetje rood vruchtensap lijkt het al helemaal valentijnsproof.

5 – Breakfast for two

bbcfec607c80c420fcda3a761aa9068d

En dan niet te vergeten: het ontbijt. Dat is natuurlijk erg cliché omdat ontbijtjes op bed typisch bij 14 februari horen, maar het blijft toch heel leuk – zeker als je het zelf krijgt! Deze hartvormige wafels leken mij erg geschikt voor een ontbijtje op bed. Het kunnen natuurlijk ook pancakes zijn of een gebakken ei (in een hartvorm).

Ik hoop dat jullie nu genoeg inspiratie hebben voor een goed gevulde buik tijdens valentijn. Laat me weten welke jij het lekkers lijkt? En laat me ook weten als je zelf nog een leuk idee hebt die hier niet bij staat. Tot volgende week!

Over Gina
Gina (19) is het zusje van Chapter2’s Paula. Ze volgt een designopleiding en is altijd creatief bezig: van DIY’s maken tot haar kamer overhoop halen en voor de zoveelste keer herinrichten. De komende tijd laat Gina op Chapter 2 zien wat ze allemaal maakt. Zo kun je zelf ook wat inspiratie opdoen of iets namaken.

Advertenties

2 thoughts on “Zelf iets maken voor Valentijnsdag doe je zo | DIY Dinsdag #5

  1. Pingback: Schattige papierhouders voor op je bureau | DIY Dinsdag #6 | Chapter 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s