5x waarom koffie goed voor je is

Koffie: je houdt er van of je houdt er niet van. Een kwestie van ‘leren drinken’ of van smaak? Wij zijn er in ieder geval gek op. En jij vast ook na deze 5 redenen waarom koffie gezond voor je is!

IMG_0105

1. Van koffie gaat je brein beter werken

In koffie zit cafeïne, dat lijkt me duidelijk. Dit zorgt niet alleen voor extra energie op de vroege morgen, maar ook voor een beter werkend brein. De functies die koffie in je hersenen verbetert? Onder andere je geheugen, gemoedstoestand, waakzaamheid, reactiesnelheid en algemenen cognitieve functies. Go coffee!

2. Koffie helpt bij het verbranden van vet

Cafeïne is één van de weinige natuurlijke substanties die de verbranding van vetten versterkt. Je metabolismesnelheid krijgt onder invloed van cafeïne namelijk een duwtje. Je kunt op deze manier wel tot 30% sneller vet verbranden dan iemand die geen koffie drinkt.

3. Van koffie word je vrolijk(er)

Uit onderzoek van Harvard (2011) blijkt dat vrouwen die minimaal vier koppen koffie per dag drinken, 20% minder kans lopen om depressief te worden.

4. Koffie zit vol antioxidanten

Koffiebonen bevatten verschillende anti-oxidanten en voedingsstoffen, zoals vitamine B2, B3 en B5; magnesium; manganese en potassium. Er zijn zelfs onderzoeken die uitwijzen dat mensen meer antioxidanten halen uit hun dagelijkse koffie-inname, dan uit groenten en fruit.

5. Van koffie leef je langer

Om dit positieve rijtje af te maken, sluiten we af met het beste nieuws: van koffie leef je langer. Uit verschillende onderzoeken blijft namelijk dat mensen die regelmatig koffie drinken minder kans hebben om dood te gaan. Koffiedrinkende mannen hadden volgens dit onderzoek 20% minder kans om dood te gaan; vrouwen die zich regelmatig tegoed doen aan koffie hadden zelfs 26% minder kans.

Wij nemen nog een kopje koffie, hoor!

Advertenties

2 thoughts on “5x waarom koffie goed voor je is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s