5x zo wordt jouw dieet een succes

Beginnen aan een dieet is niet zo lastig. Het volhouden daarentegen vergt enige wilskracht en motivatie. Vandaag delen we daarom 5 tips om dit proces wat makkelijker te maken.

dieet-tips

1. Zorg voor een goede start

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Ontbijten is belangrijk. Elke dag weer. En ja, ook als je haast hebt. Zorg daarom voor een goede voorbereiding. Je kunt je ontbijt bijvoorbeeld de avond van te voren klaar maken, zodat je ’s ochtends meteen kunt ontbijten en hier geen tijd verliest.

2. Een leugentje om bestwil

Vooral op het werk kan het nog weleens moeilijk zijn om je aan je strikte dieetregels te houden. Stel je voor: je collega heeft haar beroemde chocoladetaart gebakken en paradeert trots je kantoor binnen. Wat doe je dan? Inderdaad, je liegt. Zeg dat je net gegeten hebt, maar dat je dit stuk zeker bewaard voor later. Doneer je stuk taart daarna aan een andere (dankbare) collega.

3. Verander van onderwerp

Je hoeft mensen heus niet alle ins & outs over je dieet te vertellen. De meeste mensen zitten hier zelfs helemaal niet op te wachten. Als mensen je vervelende vragen gaan stellen over je dieet geef dan kort en krachtig antwoord en begin vervolgens over iets anders te vertellen. Je hebt het gesprek immers zelf in de hand.

4. Word een ‘master planner’

Goed in plannen? Dan heb jij een streepje voor. Wanneer je je dieet succesvol wilt maken, zul je namelijk goed moeten plannen. Je moet er simpelweg voor zorgen dat je altijd wat gezonde snacks bij de hand hebt en bijvoorbeeld wat maaltijden voorbereidt.

5. Maak het jezelf niet te moeilijk

Misschien wel het belangrijkste: zorg dat je wel blijft genieten. Als je er voor zorgt dat je altijd wat gezonde snacks én een flesje water bij je hebt, kan het haast niet mis gaan. Bereid je maaltijden goed voor en ga zo nu en dan ook gewoon met je vrienden mee uit eten. Bestel dan eens die lekkere salade in plaats van de hamburger. Het leven moet wel een beetje leuk blijven! En ook dat heb je helemaal zelf in de hand.

Bron: Purewow
Beeld: We Heart It
Advertenties

2 thoughts on “5x zo wordt jouw dieet een succes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s