DIY: Lipscrub

Rond deze tijd van het jaar heb ik door de kou altijd van die velletjes op mijn lippen. Vreselijk vervelend, want daar ga ik onbewust toch aan pulken waardoor mijn lippen alleen maar pijnlijker worden. Daarom maakte ik een lipscrub, zodat mijn lippen weer heerlijk zacht worden!

Wat heb je allemaal nodig?

– 4 eetlepels (bruine) suiker
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel olijfolie
– paar druppels limonadesiroop (kleur + smaak)

Doe alle ingrediënten in een bakje en meng het goed samen. Als de scrub voor jou nog iets te waterig is, dan kan je er nog wat suiker bij doen. Wanneer de scrub juist te droog is, kan je er het beste nog wat olijfolie of siroop bij gooien. Dit ligt een beetje aan je persoonlijke voorkeur voor de substantie.

Als je klaar bent met je scrub en je helemaal tevreden bent kun je het in een klein bakje doen. Als je deze niet hebt kun je prima een bakje kopen bij de action – daar hebben ze er genoeg. Bewaar de scrub maximaal zo’n twee weken in de koelkast, zodat hij het best blijft.

lipscrub

Gewone scrub

Wil je een gewone scrub maken voor je lichaam in plaats van voor je lippen? Laat dan de honing en siroop weg en gebruik wat meer suiker. Je kunt eventueel wel kleurstof gebruiken zodat het niet saai wit/doorzichtig is.

Aangezien je een gewone scrub meer gebruikt, kan je hier het beste een lege shampoo/conditionerfles voor gebruiken. Als je deze lege fles goed schoonmaakt en vervolgens de dop eraf draait, kun je het vullen met je scrub. Doseert lekker makkelijk en je hebt het gelijk beter afgesloten! Ook is het praktischer aangezien je voor je lichaam vaak een grotere hoeveelheid nodig hebt.

Wat vinden jullie van deze twee scrubs? Hebben jullie zelf ook wel eens een scrub gemaakt? Ik vind het zelf maken van een scrub altijd heel leuk, omdat je alles helemaal naar wens kan maken; zowel de smaak als de geur en de kleur! 

Over Myrthe
Myrthe (18) is één van onze gastbloggers. Myrthe zit momenteel in haar examenjaar. In haar vrije tijd schrijft ze voor haar blog Con L’amore over alles wat ze interessant vindt: eten, reizen & fotografie. Eén keer per week deelt ze een blog met ons.

Advertenties

One thought on “DIY: Lipscrub

  1. Pingback: Leven zonder deze beautyproducten? Liever niet! | Chapter 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s