Tips tegen een droge huid

Een droge huid: verschrikkelijk! Veel mensen hebben in de winter last van dit verschijnsel en dat is niet zo gek. Door de extreme wintertemperaturen maakt je huid namelijk minder vet aan. Ook houdt je huid onder deze omstandigheden minder goed vocht vast. Heb jij ook zo’n last van een droge, geïrriteerde huid? Lees dan snel verder.
drogehuid
De juiste producten
Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat je de juiste producten gebruikt. Een vochtinbrengende crème is een absolute must. Zo’n crème zorgt er namelijk voor dat je huid minder strak en gespannen is. Hiernaast zorgt dit product er voor dat de bovenste laag van je huid weer vet en vocht tot zich krijgt. Je kunt zo’n crème het beste aanbrengen op je huid wanneer deze nog een beetje vochtig is van het wassen. Op deze manier houdt de crème het water vast in je huid. Naast een vochtinbrengende crème kun je ook vaseline of plantaardige olie gebruiken. Deze zijn erg vet, maar werken wel goed. Verder is het belangrijk dat je niet teveel producten gebruikt. Wanneer je vaak of veel gebruik maakt van zeep, badschuim en/of shampoo bevordert dit het ontstaan van een droge huid. Ook kunnen deze producten de beschermlaag op je huid beschadigen. Uiteraard is het ook belangrijk om alle producten die parfum of alcohol bevatten te vermijden. Deze zijn erg agressief voor de huid. Dit is trouwens het hele jaar door het geval; niet alleen in de winter. Probeer zoveel mogelijk natuurlijke, milde producten te gebruiken. Alcohol droogt áltijd uit!

Lauw douchen
Niet heel fijn, maar toch het beste: douche lauw. Warm (en zeker heet) water droogt je lichaam uit. Natuurlijk hoef je niet onder een koude douche te gaan staan en kun je best warm douchen, maar doe dit dan niet te lang. Langdurig badderen of douchen zorgt er namelijk voor dat er vocht wordt onttrokken aan de huid. Ben je toch toe aan een warm bad gebruik dan in ieder geval badolie in plaats van badschuim. Hiernaast is het van belang dat je je huid na het douchen of badderen meteen insmeert met een vette crème. Ook kun je zo af en toe scrubben; dit verwijdert dode huidschilfers. Zorg er voor dat je voorzichtig te werk gaat en dat je vooral niet te vaak scrubt. Vermijd het scrubben met grote, harde korrels. Ten slotte heb ik nog een leuke tip gevonden die ik zelf nog niet kende: ‘badder in havermout’ (bron: dokterdokter.nl). Havermout zorgt er voor dat je droge, jeukende huid weer tot rust komt. Bij de apotheek is zelfs colloïdaal havermout verkrijgbaar. Colloïdaal betekent simpelweg dat de havervlokken zijn vermalen tot een fijn – in water oplosbaar – poeder. Dit poeder kun je bijvoorbeeld in het badwater strooien. Ook kun je wat havermout in een washandje doen, goed natmaken en uitknijpen en vervolgens op het lichaam aanbrengen.

Heb jij zelf nog tips? Laat ze dan achter in een reactie. 

 

Advertenties

5 thoughts on “Tips tegen een droge huid

  1. Na het douchen ervaar ik een wat droge huid maar eigenlijk laat ik mijn lieve lichaam het zelf weer invetten 😉 Mijn benen smeer ik wel altijd in maar niet vanwege een drogen huid hihi. Ik zie het wel bij anderen veel, erg vervelend omdat je er op aan wordt gekeken (erg onterecht) terwijl je er niet zelf voor kiest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s