De interieur- en modetrends van 2016 | DIY Dinsdag #3

Aangezien ik de opleiding ruimte en interieur volg, ben ik veel bezig met de nieuwe trends op het gebied van interieur. Het lijkt me daarom ook leuk om dit keer geen DIY te delen, maar om de interieurtrends voor 2016 met jullie te bespreken. Wie weet kun je ze toepassen op je eigen kamer! 

  • Fluweel – Wat je in 2015 al veel zag maar in 2016 ook zeker gaat zien is fluweel. Fluweel is een hele zachte en romantische stof die je op heel veel manieren in je interieur kunt toepassen. Je kunt fluweel makkelijk schoonmaken en vlekjes kun je er goed afkrijgen. Hier een kleine sfeercollage van fluwelen items:

Velvet,Fluweel Collage.jpg

  • Pastel kleuren en natuurlijke materialenNatuurlijke materialen blijven populair in 2016. Denk aan kurk, beton, riet en veel hout. Dit vaak in combinatie met hele zachte kleurtinten. Want ook de pastel kleuren zijn een trend. In 2015 was het al een trend in de mode, maar in 2016 wordt het ook meer een interieurding.

Pastel Kleuren- Natuurlijke Materialen sfeerboard

  • Natuur in huis –  Het is helemaal hip om veel planten in huis te hebben. De groentinten zul je terug zien in accessoires, meubels, stoffen en in kledingstukken. Vaak worden planten en bloemen in het interieur gecombineerd met wat stoere en ruigere materialen of juist met veel Scandinavische items.

Natuur in huis sfeercollage.png

 

  • Kleuren – De kleuren die het helemaal gaan worden zijn mosterd geel, bordeaux rood, goud, donkergroen en diep turquoise. Vooral in de lente en winter van 2016 zal het echt een trend gaan worden. Geel vind ik zelf een interessante en speelse kleur voor in je interieur, zeker in combinatie met diep turquoise. Dat maakt het geheel opvallend en chic. Donkergroen en diep turquoise ga je veel zien in meubels, stoffen en verf/behang. Bordeaux rood is eigenlijk al een hele tijd in en zie je voornamelijk in kleding en sieraden. Goud ga je veel zien in woonaccessoires, sieraden en make-up.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer trends en er komen vast ook nog een heleboel aan! Dit waren in ieder geval een aantal trends die mij heel erg aanspreken en opgevallen waren. Ik hoop dat dit een inspiratie boost heeft gegeven aan jullie creativiteit, en dat je nu helemaal los kan gaan tijdens het winkelen of DIY’en.

Wat zijn jouw favoriete trends? 

Over Gina
Gina (19) is het zusje van Chapter2’s Paula. Ze volgt een designopleiding en is altijd creatief bezig: van DIY’s maken tot haar kamer overhoop halen en voor de zoveelste keer herinrichten. De komende tijd laat Gina op Chapter 2 zien wat ze allemaal maakt. Zo kun je zelf ook wat inspiratie opdoen of iets namaken.

Advertenties

7 thoughts on “De interieur- en modetrends van 2016 | DIY Dinsdag #3

  1. Pingback: Paula’s DIY inspiratie | DIY Dinsdag #4 | Chapter 2

  2. Pingback: 6 leuke online webshops | DIY Dinsdag #8 | Chapter 2

  3. Pingback: Maak je eigen paasmandje! | DIY Dinsdag #10 – CHAPTER 2

  4. Pingback: Zo maak je je eigen draadcactus – CHAPTER 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s