When life gives you lemons

Een glas water met citroensap is ontzettend gezond. Ik probeer dit dan ook dagelijks te drinken. Het is niet altijd even lekker en ik merkte dat mijn lichaam er zeker aan moest wennen, maar het is het allemaal waard. Echt! Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Vooral ’s ochtends doet een glas citroenwater wonderen. Het is een heerlijke manier om de dag te beginnen.

#1: Citroenwater is een supergezonde sap die je lichaam ’s ochtends een kickstart geeft. Een goede vervanger voor koffie; dit simpele drankje geeft je veel energie.
#2: Citroenwater schudt je organen wakker (vast de reden dat mijn lichaam even aan dit goedje moest wennen!). Verder hydrateert het het lymfsysteem en helpt het je spijsvertering op gang te brengen. Citroenwater zorgt er voor dat alle gifstoffen uit je lichaam worden gedreven.

#3: Citroen bevat veel kalium en vitamine C. Ben je verkouden of grieperig? Dan zal citroenwater je zeker verder helpen. Kalium stimuleert de hersenfunctie en helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer in ons lichaam, dit is belangrijk bij een goede weerstand.
#4: De pectine in citroen vermindert het hongergevoel (score!). Veel mensen drinken veel citroenwater tijdens hun dieet. Neemt niet weg dat ze natuurlijk moeten blijven eten, als het maar gezond blijft.
#5: Citroenwater helpt niet alleen bij afvallen, maar gaat ook een slechte huid, rimpels en huidvlekjes tegen. De vitamine C in citroenen helpt rimpels en oneffenheden te verminderen. Bovendien zorgt water met citroen er voor dat je bloed wordt gezuiverd, dit zorgt weer voor een mooiere huid.

Kortom: citroenen ontgiften je lichaam. Weg met al die afvalstoffen!

Extra tip! Natuurlijk kun je eindeloos variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook munt, limoen, komkommer of sinaasappel toevoegen aan je water. Maak je eigen favoriete drankje om de dag mee te beginnen. Ik gebruik vooral citroenen, met af en toe wat munt.

Advertenties

2 thoughts on “When life gives you lemons

  1. Pingback: Met deze ontbijtjes begin je de dag áltijd goed! | Chapter 2

  2. Leuke post! Ik heb het nog niet heel vaak gedronken maar een tijdje geleden deed ik dit wel eens. Limoen/citroen met munt is inderdaad ideaal! Alleen bij limoen had ik toen dat er een hele bittere smaak aan zat (zoals de tonic van een gin tonic).. Geen idee of dat normaal is haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s