Zo maak je een visionboard | DIY Dinsdag #2

Een ‘visionboard’ is een ideale manier om je ideeën, doelen en wensen voor een nieuw jaar weer te geven. Door middel van plaatjes, woorden, quotes, stickers en ander materiaal maak je heel makkelijk een bord met daarop je eigen ‘vision’. Vorig jaar maakte ik er al een voor 2015 en afgelopen week maakte ik ook een voor 2016! Ben je benieuwd hoe mijn board eruit ziet en wil je ook een maken? Lees dan verder. 

Het nieuwe jaar is  begonnen, tijd om mijn oude visionboard te vervangen. Zo zag mijn board van 2015 er uit: 

Het idee achter het 2015 board: Niet alles  uitstellen tot het laatste moment, doen waar ik blij van wordt, meer gaan bloggen en een nieuw kapsel. De vrouw helemaal rechts stond voor meer rust en relaxen, en de vrouw in het midden voor meer nadenken en goede keuzes maken.

Wat heb je nodig om een visionboard te maken?

 • Canvas doek of stuk karton (ik gebruik een canvas van Action)
 • Tijdschriften/kranten/alles waar mooie plaatjes in staan
 • Schaar
 • Lijm
 • Stiften of kleurpotloden
 • Stickers, glitters en andere versiersels die je wilt gebruiken

Hoe maak je het?

 1. Denk eerst eens goed na. Wat wil je graag  bereiken, leren, doen of hebben in 2016?  Als je dit van te voren al een beetje bedenkt, kun je selectiever plaatjes en woorden gaan zoeken.
 2. Pak alle benodigdheden er bij en ga achter je bureau of aan tafel zitten. Het kan wel even duren dus zorg dat het comfortabel is. Tijdschriften er bij, kop thee en gaan.
 3. Knip en scheur alle mooie plaatjes die je misschien wilt gebruiken uit de tijdschriften. Let op:  vaak heb je veel te veel plaatjes over die niet allemaal op je board passen.
 4. Selecteer de plaatjes die je echt wilt hebben, de rest bewaar je voor een andere DIY of gooi je weg. Knip de plaatjes nu netjes uit.
 5. Mist er iets? Teken dan zelf iets of schrijf zelf een woord op je board. Of kijk nog even in de tijdschriften.
 6. Als je alles hebt kun je de plaatjes op je board gaan leggen. Schuif een beetje met alles om te kijken wat de juiste compositie is. Schrijf er dingen bij of plak er stickers en glitters tussen. Alles kan, maak het zoals jij het wilt.
 7. Pak nu je weet hoe je de plaatjes wilt opplakken pas de lijm erbij. Let op dat je alles goed vast zet. Als het er af gaat zou het zonde zijn van je mooie visionboard.
 8. Klaar! Zet je visionboard op een plek waar je vaak naar kijkt of langs loopt. Zo zie je elke keer wat je ook al weer wilt in 2016! Je zult verbaast zijn dat aan het eind van het jaar de helft vaak is uitgekomen.

Het resultaat van Gina

2016-01-09 13.33.05

2016-01-09 13.34.07

Het resulaat van Paula:

Paula maakte er zelf ook een! Zo ziet die van haar eruit.

2016-01-10 15.14.55

Laat weten wat je van onze visionboards vindt. Ga jij er zelf ook een maken? Tot de volgende DIY Dinsdag!

Over Gina
Gina (19) is het zusje van Chapter2’s Paula. Ze volgt een designopleiding en is altijd creatief bezig: van DIY’s maken tot haar kamer overhoop halen en voor de zoveelste keer herinrichten. De komende tijd laat Gina op Chapter 2 zien wat ze allemaal maakt. Zo kun je zelf ook wat inspiratie opdoen of iets namaken.

Advertenties

10 thoughts on “Zo maak je een visionboard | DIY Dinsdag #2

 1. Pingback: Paula’s DIY inspiratie | DIY Dinsdag #4 | Chapter 2

 2. Pingback: Zo maak je een art journal | DIY Dinsdag #7 | Chapter 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s