IMG_0144

Recept: bietensalade met avocado en geitenkaas

Zoals jullie weten ben ik hard op weg naar een gezonder leven. Afgelopen weekend bakte ik samen met Paula muffins en aten we croissants als ontbijt. Niet helemaal volgens plan. Gelukkig heb ik ook heel wat gezonde recepten ontdekt en vandaag deel ik een heerlijke bietensalade met jullie.

IMG_0144

Dit is een recept voor twee personen

Wat heb je nodig?

– 300 tot 500 gram rode bieten
– 2 groene appels
– 1 avocado
– 125 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze

Ik kocht kant en klare bietjes en hoefde deze dus niet eerst te koken. Koop je ongekookte bietjes? Boen ze dan eerst goed schoon en kook ze. Snijd ze daarna in kleine blokjes. Doe het geheel in een grote schaal en ga hierna verder met de appel. Snijd deze in ongeveer dezelfde grootte blokjes als de bieten. Doe dit ook bij de schaal in en snijd vervolgens ook de avocado in kleine stukken. Meng de drie ingrediënten goed door elkaar.

Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Het is bijvoorbeeld ook heel lekker om hier stukjes kip door te mengen. Ook een notenmix doet het goed in combinatie met deze bietensalade.

Is je salade klaar en ben je tevreden? Brokkel dan de geitenkaas over de salade heen. Je kunt deze ook door de salade mengen, maar dan plakt al gauw alles aan elkaar. Als je wil voorkomen dat je salade één brok kaas wordt, serveer je de geitenkaas er los bij. Eet smakelijk!

2 thoughts on “Recept: bietensalade met avocado en geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s