quiche

Recept: quiche met spinazie en ricotta

Afgelopen week deelden we al deze heerlijke hartige taart om als snack te nuttigen. Quiche is natuurlijk ook gewoon heerlijk als avondeten en daarom maakte onze gastblogger Myrthe deze heerlijke variant met spinazie en ricotta.


quiche spinazie ricotta 7

Wat heb je nodig voor deze quiche?

  • hartige taartdeeg (geen bladerdeeg!)
  • 4 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 600 gram spinazie à la crème
  • 250 gram ricotta (uit een bakje)
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper, zout en oregano
  • olie

Qua materiaal is een quichevorm of een taartvorm met een doorsnee van ongeveer 24 cm goed. Verder is het handig om een koekenpan te hebben, een mengkom, een grote zeef, een spatel en natuurlijk een oven.

De bereiding

Zorg als eerst dat je de oven voorverwarmt op 200 graden. Doe ook je spinazie vast in een pannetje en laat het langzaam ontdooien.

Pak nu je taartvorm en vet deze in met olie. Je kunt er eerst wat bakfolie in doen, maar niet is niet per se nodig. Het is vaak wel wat makkelijker om dan de quiche eruit te halen.

Ontdooi de plakken hartige taartdeeg en bedek de vorm hiermee. Het maakt niet uit als het hoger uitkomt dan de rand. Drapeer dit er gewoon overheen. Het ziet er nog leuk uit ook!

Bestrijk het deeg nu met een klein laagje olie. Dan wordt het wat mooier bruin. Als je wil dat de bodem goed plat blijft, leg dan iets zwaars dat in de oven kan op een aluminiumfolietje in de bakvorm. Zet het zo vervolgens 10 minuten in de oven.

quiche

Verhit nu weer wat olie in de koekenpan en pers de knoflook erboven. Fruit dit ongeveer een minuutje. Voeg al de gesmolten spinazie toe aan de knoflook en meng dit goed door elkaar. Schep dit geheel nu in een zeef boven een pannetje. Duw dit met een lepel goed aan, zodat overtollig water in het pannetje eronder terecht komt. Als je dit niet doet word je quiche heel erg waterig.

Haal de vorm uit de oven en schep de spinazie met knoflook erin en verdeel het mooi over de vorm. Nu ga je de 4 eieren en de ricotta los kloppen. Als dit goed gelukt is, meng je ook de Parmezaanse kaas en het zout, de peper en de oregano erdoorheen. Verdeel dit mengsel nu over de spinazie heen en zet de vorm zo’n 35-40 minuten in de oven. Als het goed is, heb je nu een heerlijke maaltijd voor ongeveer 5 tot 7 personen.

Extra tip: een frisse salade met ijsbergsla, komkommer en mosterd-dille dressing is hier heerlijk bij. Eet smakelijk!

Over Myrthe
Myrthe (17) is één van onze gastbloggers. Myrthe zit momenteel in haar examenjaar. In haar vrije tijd schrijft ze voor haar blog Con L’amore over alles wat ze interessant vindt: eten, reizen & fotografie. Eén keer per week deelt ze een blog met ons.

 

 

8 thoughts on “Recept: quiche met spinazie en ricotta

    • Hij is ook heel erg lekker! Hij vult ook heel erg goed dus je kan er met meerdere van eten! Wij waren met 5 en hadden nog een stuk over. Ligt er een beetje aan hoe ’n grote eter je bent! Liefs, Myrthe

  1. Pingback: My 18th Birthday Wishlist - Con l'amore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s