IMG_1814

Recept: hartige taart met gerookte kip, spinazie en paprika

Een hartige taart is natuurlijk hartstikke lekker als diner. Of zelfs als lunch. Maar… je kunt je taart natuurlijk ook in kleine partjes snijden en ze als tussendoortje gebruiken. Ik geef jullie twee makkelijke, leuke receptjes die hier uitermate geschikt voor zijn. 

IMG_1814

Hartige taart met kip & paprika
Wat heb je nodig?
– twee paprika’s
– 300-500 gram gerookte kipfilet
– cherrytomaatjes
– 5-7 eieren
– hartige taartdeeg
– springvorm

Haal de plakjes hartige taartdeeg uit de verpakking en laat ze op een bord ontdooien. Vet ondertussen je springvorm in. Snijd de kip, paprika en tomaat in stukjes en meng door elkaar. Klop de eieren los in een aparte schaal of kom. Voeg hier peper en zout aan toe en eventueel andere kruiden die je lekker vindt. Je kunt ook kaas toevoegen. 

Oh ja! Vergeet ook niet de oven voor te verwarmen. Dat vergeet ik zelf wel altijd. 

Beleg je springvorm met de bladen taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel vervolgens de kip, tomaat en paprika over het deeg. Giet er dan het eimengsel overheen en verdeel alles goed door elkaar. Zet ‘m zo’n drie kwartier in de oven om 180 graden Celsius.

IMG_1813

Hartige taart met spinazie & blauwe kaas
Wat heb je nodig?
– heel veel spinazie (zeker een kilo)
– een bakje blauwe schimmelkaas
– 5-7 eieren
– hartige taartdeeg
– springvorm

Haal net als bij de andere taart allereerst de plakjes deeg uit de verpakking en laat ze ontdooien. Vet ondertussen je springvorm in. Laat nu in een grote wok alle spinazie slinken. Dit kost best wat tijd. Laat de spinazie daarna nog langer uitlekken, want als je de spinazie zo de oven in doet is de taart te nat en wordt je deeg niet gaar. Bovendien mislukt je hele taart dan en smaakt ‘ie nergens naar. Terwijl de spinazie staat uit te lekken, kun je alvast de kaas in stukjes snijden. Ook kun je de eieren loskloppen en peper, zout en kruiden naar eigen smaak toevoegen. 

Verdeel nu ook weer het deeg over de springvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de spinazie over de bodem en giet het eimengsel er over heen. Verdeel nu ook de kaas over het mengsel en roer alles nog eens door. Deze taart moet ook die kwartier in de oven op 180 graden. Het ligt ook een beetje aan je oven. Soms is de taart eerder gaar, soms pas wat later. Let goed op het ei. Als de taart nog nat is, zijn de eieren nog niet gaar en is de taart dus ook nog niet klaar. 

Zijn je taarten klaar en helemaal afgekoeld? Eerst op kamertemperatuur en daarna in de koelkast? Dan kun je ‘m in kleine porties snijden. Leuk voor op een feestje om uit te delen of om mee te nemen naar je werk of naar school. Enjoy! En laat het me even weten als je de hartige taarten ook hebt gemaakt. 

8 thoughts on “Recept: hartige taart met gerookte kip, spinazie en paprika

  1. Pingback: Welkom op Chapter2.nl | Chapter 2

  2. Pingback: Recept: quiche met spinazie en ricotta | Chapter 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s