Lieve Anna #14 | Als het leven meer als een film was

Elke week schrijven we een brief aan elkaar. Vandaag een brief van Paula aan Anna over waarom het fantastisch zou zijn als het echte leven een beetje meer zou zijn als een film.

Lieve Anna,

Hoe geweldig zou het zijn als het echte leven wat meer als een film zou zijn? Die vraag popte laatst opeens op in mijn hoofd. Ik zie de scènes die normaal (vrijwel) niet gebeuren al voor me.

Sta je dan bij de bushalte. Het is ijskoud, de wind waait langs je lichaam en dan vallen er ook nog regendruppels uit de hemel. Niet de fijnste ochtend. Maar dan komt er opeens iemand naast je staan. Niet die oude man met dat gehoorapparaat zoals in het echte leven zou gebeuren, maar de knapste man aka. potentiële huwelijkskandidaat die je ooit hebt gezien. Hij houdt een paraplu boven je hoofd (à la Prins Valentijn bij Kiki in Alles Is Liefde) zodat de regen niet keihard op je neervalt. Tot zo ver al een fantastische scène en er is nog geen woord gevallen. Hoe geweldig als dit ooit gebeurde in het echte leven?

Nog een scène dan. Omdat het zo leuk is. Het is avond en je hebt een vreselijke dag achter de rug. Je baas heeft je keihard aangepakt en je moest bijna huilen op kantoor. Als je naar huis fietst of loopt moet je keihard huilen. En de regen huilt met je mee. Geen zomerdag zoals in het echt makkelijk kan gebeurden, maar een plensbui. Want dat is áltijd het geval in films: als je je slecht voelt dan is het weer ook slecht, als de scène vrolijk is dan is er zonneschijn. Ja, dat wil ik ook wel. Dat het weer perfect aansluit op je emoties.

Tot zover mijn hersenspinsels. Aan de ene kant lijkt het me fantastisch, als alles meer zoals een film zou zijn. Aan de andere kant is de kneuterigheid van het echte leven juist ook leuk. Want eerlijk: in films heb je altijd de pérfecte bruiloft inclusief het mooiste weer dat je je maar kunt wensen. In het echt is er altijd wel iets mis. Zit je oom opeens naast die achterneef waarmee hij het echt niet kan vinden, is de bruid in paniek omdat haar kapsel is verregend of loopt de hele dag in de soep omdat het tóch opeens gaat stormen buiten.

Ergens heeft dat ook wel wat toch? Al zou ik het ook echt niet erg vinden als die man met dat gehoorapparaat bij de bushalte opeens een goodlooking guy is. Met of zonder paraplu.

Liefs,

Paula

Advertenties

3 thoughts on “Lieve Anna #14 | Als het leven meer als een film was

  1. Pingback: Lieve Paula #12 | Vrolijk kerstfeest | Chapter 2

  2. Pingback: Lieve Anna #16 | En toen gingen we afstuderen | Chapter 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s