Recept | Quiche met spinazie en geitenkaas

Zelf quiche maken, dat had ik nog nooit gedaan. Heel stom eigenlijk, want het is helemaal niet moeilijk. En dus maakte ik voor het eerst zelf quiche. Met spinazie en geitenkaas onder andere. Dit is het recept!

image

Ingrediënten
– 3 eieren
– Creme fraiche
– Bladerdeeg
– Snufje zout en peper
– Spinazie (200 gram ongeveer – hoeveel je zelf lekker vindt)
– Blokjes ham
– Geitenkaas
– Olie of boter om te bakken en de quichevorm in te vetten

Hoe maak je het?
– Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
– Vet de quichevorm in met boter en bedek het met de plakjes bladerdeeg.
– Meng de 3 eieren met een lepel creme fraiche in een kom. Doe er wat peper en zout bij.

– Bak of wok de spinazie in een pan (met olie of boter). Als het geslonken is: doe de hamblokjes er bij. Schep het goed om tot dat het redelijk gaar is.
– Doe de spinazie en hamblokjes in de quichevorm.

– Snij de geitenkaas in blokjes en doe het bij de ham en spinazie.
– Giet het eimengsel erover heen.
– Zet de quichevorm in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 30 à 35 minuten.

Eet smakelijk!

Advertenties

2 thoughts on “Recept | Quiche met spinazie en geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s