Agenda november 2015

November. De maand van de Sinterklaasintocht, de maand van Sintmaarten, donkere dagen, warme chocolademelk en heel, veel films! Er vinden maar liefst drie filmfestivals plaats in november. De hoogste tijd voor een kleine agenda, dus.

1. Leiden International Film Festival

Dit jaar vindt het Leiden International Film Festival voor de tiende keer op rij plaats. Het festival staat in het teken van films die op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema liggen. Dit jaar bevat het festival 100(!) films van over de hele wereld. Het festival opende 30 oktober al, maar loopt nog door tot en met zondag 8 november. Centraal staat dit jaar de Americam Indie Competition. Veel nieuwe opkomende Amerikaanse filmmakers zullen worden voorgesteld aan het Nederlandse publiek.

Datum: vrijdag 30 oktober 2015 tot en met zondag 8 november 2015
Locatie & programma

2. Food Filmfestival

Omdat Food Filmfestival dit jaar 5 jaar bestaat, touren ze al het hele jaar door het land. In november strijkt het festival in Amsterdam neer om dit geweldige festival af te sluiten. Het festival biedt een podium aan bijzondere filmproducties, bespreekt de belangrijkste voedselthema’s van dit moment en geeft talentvolle, regionale chefs, de kans creatief te zijn met lokale producten.

Datum: 28 november 2015
Meer informatie

3. IDFA

Het programma wordt pas 5 november bekend gemaakt, maar we kunnen nu al vertellen dat IDFA een aanrader is. International Documentary Filmfestival Amsterdam is het meest toonaangevende documentaire filmfestival en vindt net als altijd plaats in Amsterdam deze maand. Houd goed de Volkskrantbijlage in de gaten, want daar wordt deze week het programma in gepubliceerd. De kaartverkoop begint op maandag 9 november.

Datum: 18 tot en met 29 november 2015
Meer informatie
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s