Column | Wat een gezeik

Terwijl een vrouw bijna in de hondenpoep gaat staan, zit ik gelukzalig op een bankje in het park. Zo’n dag waarop niks hoeft, niks moet en alles mag.

Zo’n dag heeft iedereen wel eens nodig, en vandaag is dat zo’n dag voor mij. Iets verderop zie ik een vrouw met haar zoontje. Heel normale, degelijke mensen, zo op het eerste oog. Ze slenteren langzaam door het park. Geen zorgen, geen gedoe. Het jongetje rent achter eekhoorns aan, stopt handenvol kastanjes in zijn jaszakken en zijn moeder lacht lief en knikt af en toe. Ik denk dat zij ook zo’n dag hebben.

De vrouw met de hondenpoep, lijkt me niet zo’n vrouw met zo’n dag. Ze ziet er gehaast uit en ze is zo druk bezig met bellen dat ze de hond aan zijn riem het hele park door sleurt: zijn poep vliegt achter hem aan, aangezien hij geen tijd heeft om fatsoenlijk stil te zitten. Met het gevolg dat de mevrouw met de drie meter hoge pumps elke keer weer bijna in zijn uitwerpselen gaat staan.

Dan verschijnt de vrouw met haar zoontje weer in beeld. En hoe ze net nog keken alsof ze de wereld aan konden, kijken ze nu beide allesbehalve gelukzalig. Het jongetje staat met zijn gezicht richting een parkbankje, het bankje waar zijn moeder op zit. Die overigens geen oog voor hem heeft, en haar telefoon schijnbaar tien keer belangrijker vindt. Ik vind het maar bijzonder en besluit, heel nonchalant en subtiel, langs ze te lopen. Om vervolgens te zien dat het jongetje, jaartje of vier, met zijn kleine pielemuis het parkbankje onder staat te zeiken. Ja, het bankje waar zijn moeder op zit. Zo’n dag.

Advertenties

2 thoughts on “Column | Wat een gezeik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s