Column | Random Act of Kindness | Chapter2.nl

Als je ons op Facebook volgt, weet je het al: we hebben nóg een nieuwe gastblogger. Haar naam is Lysanne en vandaag lees je haar eerste column.

Door Lysanne

Het lijkt wel alsof er steeds meer negativiteit en pessimisme in de wereld is. Om de wereld en het leven een stukje leuker, positiever en vrolijker te maken bestaat er ROAK. Dit staat voor Random Act of Kindness. Dit houdt in dat je elke dag iets aardigs, attents of zorgzaams doet om iemand anders op te vrolijken. Vandaag geef ik je drie tips om zelf de wereld op te RAOK-en.

1. Stuur iemand een handschreven kaartje of brief

Als je iemand wat wilt zeggen, sturen we tegenwoordig snel een mailtje of Whatsappje. Je boodschap komt natuurlijk aan, maar het heeft toch iets onpersoonlijks. Veel leuker is het om een handgeschreven kaart of brief van iemand te ontvangen. Wil jij iemand bedanken of zomaar een berichtje sturen? Schrijf dan eens een kaart of brief naar je oma, vriend(in), zus of moeder.

2. Koop iets lekkers in de supermarkt voor de straatverkoper bij de ingang

Bij veel supermarkten staan muzikanten of straatverkopers van het daklozenblad. Vaak staan zij hier de hele dag. Slechts een klein deel van de voorbijgangers schenkt aandacht aan ze. Neem eens wat extra geld mee naar de supermarkt en koop bijvoorbeeld een lekkere reep chocolade voor de straatverkoper of muzikant.

3. Geef een compliment aan iemand

Complimenten krijgen is altijd leuk, maar een compliment geven is soms nog leuker. Meestal geven we complimenten aan de mensen die we kennen, maar een compliment geven aan iemand die je niet kent, is nog veel leuker. Wie weet hou je er nog een leuk gesprek aan over ook.

Nog meer ROAK-ideeën? Kijk eens hier.

Beeld: Tumblr
Advertenties

One thought on “Column | Random Act of Kindness | Chapter2.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s