Films #6 | Chef, G.B.F. & Song Of The Sea

Ik keek maar liefst drie films de afgelopen tijd, dat is best veel voor mijn doen. En, niet geheel onbelangrijk. het waren hele leuke films. Alle drie eigenlijk. Benieuwd naar mijn mening over Chef, G.B.F. en Song Of The Sea? Lees dan snel verder.

Chef

Chef gaat over Carl die al jarenlang hetzelfde kookt in het restaurant waar hij werkt. Hij wil dolgraag iets anders koken, maar van de baas van het restaurant mag dat absoluut niet. Ze hebben een goed menu, waarom moeten ze dan aanpassen? Carl is het er niet mee eens en wil iets anders koken, zeker na de slechte recensie van een beroemde foodblogger. De recensie vliegt het hele internet over en het restaurant wordt er daardoor niet beter op. Carl besluit, op aanraden van zijn vrouw Inez (Gloria van Modern Family!), een foodtruck te kopen en op te knappen. En zo gaat het verhaal van Carl verder. Tussendoor ontmoet je zijn zoon die een held is in alles met social media maar vooral bij zijn vader wil zijn.

Wauw, ik heb echt genoten van deze film. Allereerst is er zo veel lekker eten te zien in de film dat je spontaan honger krijgt en ten tweede is het humor- en feelgoodgehalte perfect. Al is de film niet helemaal feelgood (de zoon van Carl is soms alleen en mist zijn vader, dat is mega zielig), het is zeker een aanrader als je een fijne film wilt kijken.

G.B.F.

G.B.F. (Gay Best Friend) is een film die gaat over homoseksualiteit. Tanner, een verlegen homoseksuele jongen, probeert er voor te zorgen dat niemand op school er achter komt dat hij homo is. Dat lukt alleen niet helemaal omdat zijn vriend Brent een datingapp installeert op zijn telefoon. Door de app wordt Tanner gelokaliseerd door mensen van school en komt hij opeens uit de kast voor de hele school. Niet zo fijn, want de footballspelers dreigen tegen hem. Gelukkig is zijn coming-out ook positief want de drie populairste meisjes van de school, Fawcett, 聽‘Sley en Caprice (waarvan een gespeeld door Alison uit Pretty Little Liars) willen hem alledrie als Gay Best Friend.

Hoewel homoseksualiteit best een pittig onderwerp kan zijn voor een film, is G.B.F. juist een luchtige tienerfilm waar heftige momenten en grappige momenten elkaar afwisselen. Extra leuk vond ik dat Sasha Pieterse (Alison van PLL) hierin ook een populair meisje speelt op een middelbare school. Verder is Tanner onwijs leuk en is de verhaallijn heel afwisselend. De humor die er in zit is ook tof, dus ja: het kijken waard deze film. Al is het wel een film die je eerder met vrienden kijkt dan alleen, maar als je van de sfeer a la Pretty Little Liars/Gossip Girl houdt is dit fantastisch.

Song Of The Sea

”Ben en zijn kleine zusje Saoirse wonen met hun vader in Ierland聽aan de kust in een vuurtoren op een gevaarlijke rots. Hun moeder is verdwenen na de geboorte van Saoirse. De oma van de kinderen vindt het maar niks dat ze op zo’n gevaarlijke plek opgroeien. Zo besluit oma op een dag om de kinderen mee naar haar huis te nemen in de stad. Daar ontdekt Ben dat Saoirse een Selkie is, een vloek die aan de kust ontstond en die met haar zang de vloek kan opheffen die ooit de Uilenheks heeft uitgesproken. Om het lied van de zee te kunnen zingen moeten ze terug naar de vuurtoren. Als ze terug gaan naar de kust komen ze in een wereld terecht die Ben alleen kent van verhalen die zijn moeder hem vertelde.

Een Selkie is een mythologische wezen uit de Schotse, Ierse en Faer枚ers folklore, waarin zeehonden in mensen kunnen transformeren.”
Bron

Song Of The Sea is de mooiste film die ik in tijden heb gezien. Het is heel leuk omdat de animaties prachtig zijn gemaakt en het is een enorm rustgevende film. Na de film had ik het gevoel alsof ik een paar uur had geslapen, zo rustgevend is het. Die rust die over de film hangt komt vooral door de mooie Ierse muziek die er in is verwerkt. Zachte klanken, mooie melodieen – het is allemaal heel ontspannend. Daarnaast is het verhaal ook echt heel boeiend voor een animatiefilm. Al klinkt het verhaal gek (zeehonden die in mensen veranderen, huh?), toch vond ik het meteen tof en kan ik het iedereen aanraden die net als ik ook even twijfelde of dit wel een leuke film was. Gewoon kijken deze film, echt.

Tot de volgende blogpost! 馃檪

Advertenties

2 thoughts on “Films #6 | Chef, G.B.F. & Song Of The Sea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s