Agenda augustus 2015

Juli is voorbij gevlogen. Augustus begint overmorgen. Hoog tijd dus voor een nieuwe agenda. Wil je nog wat leuks doen in je laatste weekjes vakantie? Lees dan snel verder.

FILM | Dark Places | 6 augustus in de bioscoop| Trailer
Afgelopen najaar kwam de film Gone Girl uit. Als je die film hebt gezien (of wellicht het boek gelezen hebt), weet je waarom Je deze film ook moet zien. Dark Places gaat over de vrouw Libby Day (gespeeld door Charlize Theron) die op haar zevende haar familie verloor toen haar broer haar moeder en zusjes vermoordde. In de film ontmoet Libby een geheime club die er van overtuigd is dat Libby’s broer Ben niet de dader is. Het verhaal is allesbehalve voorspelbaar en als de film net zo goed is als het boek, is dit misschien wel de beste tip van de maand. Volgende week verschijnt er een review van het boek online. Stay tuned.

BOEK | Opgejaagd, A. J. Rich | Nu verkrijgbaar
We blijven nog even in een thrillersfeer met dit spannende boek. Opgejaagd gaat over de dertigjarige Morgan die op een dag haar vriend vermoord aantreft. Morgan komt er hierna achter dat haar vriend er meerdere vriendinnen op nahield. Eén voor één worden al zijn vriendinnen vermoord. Wanneer is Morgan aan de beurt? Heel, heel erg spannend én geïnspireerd door een waargebeurd verhaal.

MODE | 60 jaar modefotografie in beeld | t/m 11 september, Gallery Vassie Amsterdam
Afgelopen maand bezochten Paula en ik de tentoonstelling Alles behalve kleren over de geschiedenis van modebladen in Nederland. De expositie Zestig jaar modefotografie in beeld sluit hier perfect bij aan. De expo focust op de periode 1930-1980. Een tijd waarin er nog geen Photoshop of digitale camera’s bestonden. Fotograaf was nog een echte ambacht, een niet zo veel voorkomend beroep. Tegenwoordig kan iedereen zichzelf wel fotograaf noemen en is iedereen bedreven met Instagram, camera’s e.d. De expositie is te zien op de Langestraat 47 in Amsterdam.

FOOD | Restaurant Day | 16 augustus 2015
Restaurant Day is een eetfestival door heel Nederland. Op deze dag mag iedereen voor één dag zijn eigen restaurant openen. Dit wereldwijde evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en is bedoeld om mensen dichter bij elkaar te brengen en ze de kans te geven voedsel, ervaringen en leefruimtes met elkaar te delen. Altijd al eens gedroomd van je eigen pop-up restaurant? Grijp dan nu je kans.
-> Meer info.

EXPO | Sisi, sprookje & werkelijkheid | t/m 27 september, Paleis Het Loo Apeldoorn
Vorige zomer bezocht ik voor het eerst Paleis Het Loo. Toentertijd liep er een expo over het leven van Grace Kelly. Dit jaar wordt er gefocust op het leven van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Deze keizerin ken je misschien als Sisi uit alle geromantiseerde films. Dit sprookjesverhaal, de mooie jurken e.d. zullen uiteraard belicht worden in de expositie, maar ook kom je veel te weten over haar ‘echte’ leven. Het leven van deze bijzondere keizerin kent namelijk ook tragische verhalen. Ik raad je aan om tussen 14 en 16 augustus te gaan, op deze manier pak je meteen de Parade van de Zomerkoning mee. Dit is een enorme parade, waar van alles te doen is, in de prachtige paleistuinen achter het museum.

Advertenties

One thought on “Agenda augustus 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s