Hotspots Arnhem | Summerseries 2015

Vorige week zag je de hotspots van Zwolle in een video, nu laten we je de hotspots van Arnhem zien in een artikel. Van een prachtig museum in Arnhem tot een panoramaview over de stad heen – it’s all in this blogpost! 

Interieur | Meijer&Floor | Bakkerstraat 21, Arnhem

Bron: http://www.susie.nl

Meijer&Floor is de interieurwinkel van Arnhem wat ons betreft. De winkel zit in een groot pand in het centrum. Als je denkt dat je de hele winkel hebt gezien, dan denk je het verkeerd. Je kunt namelijk nog twee verdiepingen naar boven. Super leuk, want zo kom je door smalle gangetjes bij heel mooi ingerichte kamers. En echt: alle interieurspullen zijn prachtig. Koperen accessoires, witte vaasjes en zachtgrijze banken waar je het liefst in weg wilt zakken. ๐Ÿ™‚

Food | 8tea5 | Marienburgstraat 8, Arnhem

IMG_20150616_111541

Alles voor onze volgers: in Arnhem probeerden Anna en ik namelijk Bubble Tea. Voor jullie natuurlijk (en stiekem ook omdat we zelf erg benieuwd waren). En dat was best lekker! Bij 8tea5 kun je het zelf proberen. Er zijn heel veel smaken en bubbles die je in je ‘tea’ kunt doen. Ik had groene appel en Anna had een meer melkachtige versie met kokos. Zeker leuk om even te stoppen als je in Arnhem bent.

Cultuur | Rozet | Kortestraat 16, Arnhem

IMG_20150616_120348

Panoramaview alleen in grote steden zoals New York? Dacht het niet. In Arnhem kun je ook genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Op het dak van cultureel centrum Rozet kun je eindeloos kijken over de Gelderse stad. Heel erg mooi. Daarna kun je beneden in het centrum een boek lenen bij de bibliotheek of een kopje koffie drinken in het restaurant beneden. ๐Ÿ™‚

Food | Cafe/Restaurant CASPAR | Elly Lamakerplantsoen 2, Arnhem

IMG_20150616_132929

In het Modekwartier zit CASPAR, een mooie plek om te lunchen – so we did (zie de perfecte foodfoto hier boven!). CASPAR is een cafe/restaurant dat een beetje Amerikaans is ingericht. De tafeltjes staan achter elkaar en de bar is heel erg lang. Op deze foto kun je dat goed zien. Het is ook een beetje retro/vintage maar daarnaast ook heel klassiek. Bijzonder in ieder geval. Oh ja: wij zaten binnen, maar bij mooi weer kun je buiten zitten op het plein voor het restaurant, lekker vertoeven op de mooie pastelkleurige stoeltjes. We like!

Cultuur | Museum Arnhem | Utrechtseweg 87, Arnhem

IMG_20150616_143447

Voor wat cultuur moet je zeker naar het museum gaan in de Gelderse hoofdstad. Wij bezochten Museum Arnhem om de tentoonstelling Alles Behalve Kleren te zien. En dat was echt enorm leuk. Deze tentoonstelling gaat over de geschiedenis van de modetijdschriften. Je kan oude tijdschriften bekijken, foto’s van modellen in de jaren ’60 en je kunt zelf ook op de foto (met een hoedje of iets geks!). Dat op de foto gaan deden wij natuurlijk ook, zoals je op de foto ziet in het begin van deze blogpost.

Alles Behalve Kleren is er nog t/m 13 september, dus ga deze zomervakantie als modetijdschriften net zo leuk vindt als ons! ๐Ÿ™‚ 

Dat waren de hotspots van Arnhem. Weet jij nog leuke hotspots in Arnhem die niet in dit lijstje staan? Laat het ons dan zeker weten. Oh ja, en volgende week zie je weer een video met hotspots. We doen het een beetje om en om: de ene week een video, de andere week een artikel. We hopen dat jullie het leuk vinden zo. Tot de volgende blogpost! 

Advertenties

2 thoughts on “Hotspots Arnhem | Summerseries 2015

  1. Pingback: Hotspot: Interieurwinkel Meijer & Floor in Arnhem | Chapter 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s