3 x boeken voor beginnende schrijvers | Chapter2.nl

Droom jij er al jaren van om schrijver te worden? Noem jij jezelf stiekem al schrijver, maar wil je je schrijfstijl ook nog wat verder ontwikkelen? Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven.

Ikzelf ben gek op schrijven en durf mezelf nu – na heel veel jaren – best een schrijver te noemen. Maar een (goede) schrijver word je niet zomaar. Als jij jouw schrijfstijl wil ontwikkelen, dan moet je lezen. Heel veel lezen. En daarom raad ik je vandaag drie boeken aan die je kunnen helpen bij het beginnen of verder gaan met schrijven.

1. Schrijven, kreng! van Lisette Jonkman
Lisette Jonkman kun je kennen van de chicklits GlazuurVerkikkerd en Verslingerd. Daarnaast bracht ze ook haar persoonlijke schrijfbundel uit. Lisette heeft net als ons de minor Storytelling gestudeerd en veel dingen die je leert tijdens deze minor staan ook in het boek Schrijven, kreng! Dit boek is handig om mee te beginnen. Lisette schrijft erg grappig en toegankelijk en bovendien staan er tal van goede tips in haar boek. Wanneer je dit boek leest, krijgt volgens mij iedereen zin om te schrijven.

Hier te bestellen – €15,-

2. De wil en de weg van Jan Brokken
Jan Brokken kun je van aardig wat romans kennen, waaronder het bekende De Vergelding. In zijn boek De wil en de weg helpt hij jou als schrijver verder te komen in je verhaal. Brokken geeft je in dit boek bijvoorbeeld tips over hoe je het verhaal boeiend en spannend kunt houden voor je lezers. Aan dit boek heb ik zelf in ieder geval een hele hoop gehad. Brokken put uit zijn eigen ervaring (en hij is erg ervaren) en leert je aan de hand van situatieschetsen een heleboel over het bijzondere vak dat schrijven heet.

Hier te bestellen – €24,99

3. Schrijven voor film, toneel en televisie van Ger Beukenkamp
Dit boek heeft een enigszins misleidende titel, als je het mij vraagt. Ja, het klopt, dit boek richt zich vooral op het schrijven van scripts. Toch kun je hier ontzettend veel van leren. Dit boek staat namelijk vol met narratieve (een moeilijk woord voor ‘verhalende’) technieken. Ger Beukenkamp geeft namelijk tips over het zoeken en vinden van je hoofdpersoon, het uiteenzetten van je verhaallijn, je plot, de spanningsboog en ga zo maar door.

Hier te bestellen – €19,90

Bovengenoemde boeken zijn allen aanraders en toppers van boeken. Ik heb ze met plezier gelezen (en dat terwijl ik een deel van de theorie moest leren). Leerzaam en inspirerend en zeker niet saai.

Advertenties

7 thoughts on “3 x boeken voor beginnende schrijvers | Chapter2.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s