nola.com words and pictures

Films: Morning Glory & Words and Pictures | Chapter2.nl

Pak de popcorn er maar vast bij, want ik heb weer een nieuwe film-blogpost voor je. Ik heb de afgelopen tijd twee films gekeken die ik graag met je deel. Een film over televisie en een film over woorden en kunst. Beide gaan over romantiek maar zijn vooral heel grappig. Kijk mee.

Bron foto: http://www.nola.com

Morning Glory

morning glory movie

Bron: http://www.mettelray.wordpress.com

Deze film gaat over Becky die keihard werkt bij een regioneel nieuwsprogramma. Als ze opeens ontslagen wordt doet ze er alles aan om weer aan de bak te komen. Zo solliciteert ze ook bij Daybreak, een nieuwsprogramma dat je door het hele land kunt zien. En ze wordt aangekomen! Maar Daybreak wordt slecht bekeken. Toch doet Becky er alles aan het programma beter te maken. Zo gaan ze wat minder nieuws doen en komen er ook weerberichten tussendoor, journalisten die ter plekke verslag doen en lifestyle dingen in het programma. Het gaat steeds beter met het programma door de veranderingen. Becky wil alleen nog een oud legendarische nieuwslezer strikken, maar dat is moeilijk dan ze had gedacht.

Morning Glory is echt onwijs leuk. Omdat ik zelf journalistiek studeer is dit zo grappig om te zien. Het is natuurlijk allemaal erg Amerikaans en veel dingen zijn minder overdreven in het echt leven, toch is het tof om te kijken. Ook als je minder hebt met televisie of journalistiek is ook awesome. Ik bedoel, Rachel McAdams speelt de hoofdrol (de geweldige actrice uit Mean Girls en The Notebook). Als je die twee films met haar leuk vond is dit een aanrader! 😉

Words and pictures

words and pictures movie
Bron: http://www.aceshowbiz.com

Als je een leuke romantische komedie wilt kijken die niet te populair is, kijk dan alsjeblieft deze film. Words and Pictures gaat over een hilarische leraar Engels, Clive Owen (Jack Marcus), die een enorme passie heeft voor zijn vak. Hij houdt van taal, en niet zo’n beetje ook. Op een dag komen er nieuwe docenten werken op school. Een docent, Dina Delsanto (Juliette Binoche), gaat het vak kunst geven. Ze loopt op krukken en ziet er niet heel gezond uit, maar ze geeft het vak met zo veel passie dat je dat bijna vergeet. Dina en Clive raken aan de praat en spreken allebei vol passie over hun vak. Dan ontstaat er een strijd tussen het vak Engels en het vak Kunst. ‘Woorden zeggen meer dan beelden’, claimt Clive. Dina is het daar niet mee eens. Beeld zegt veel meer volgens haar. Op school barst de strijd los en alle leerlingen zijn enthousiast. Hun mogen als het ware kiezen wie er gelijk heeft. Tussen het project door groeien Dina en Clive steeds meer naar elkaar toe. Misschien vinden ze elkaar toch niet zo vervelend als in het begin.

Awesome film. Echt. Ga dit kijken, het is echt een hele toffe film. Jack Marcus en Juliette Binoche acteren geweldig. Verder is het geen komedie die je al tweehonderd keer op televisie hebt gezien, dat maakt het al een stuk leuker. De leerlingen op de school waar de docenten lesgeven zijn trouwens ook fantastisch. Alles is eigenlijk wel leuk aan deze film, als je van romantische komedies houdt. Kijken dus.

Until next time!

Weet jij nog een leuke film die ik echt moet kijken? Let me know!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s