Verjaardagstaart | Recept | Chapter2.nl

Afgelopen week was mijn vriend jarig. Omdat we natuurlijk geen verjaardag kunnen vieren zonder taart, sloofde ik me uit in de keuken en bakte een enorme slagroomtaart met lemoncurd en aardbeien. Als je wil weten hoe je deze heerlijke taart maakt, lees dan snel verder!

IMG_2992

 

Wat heb je nodig?
De taart
– 3 eieren
– 225 g kristalsuiker
– 50 g boter
– 100 ml melk
– 200 g bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– mespunt zout
– geraspte kokos
– een cakevorm (ik gebruikte een hart)

De vulling
– lemoncurd
– vanillestokje
– 50 g kristalsuiker
– 1 kilo aardbeien
– 300 ml slagroom

Je kunt het aan de ingrediëntenlijst al zien: dit is waarschijnlijk één van de meest ongezonde recepten die ik ooit gepost heb. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Als je taart eet, moet je het goed doen. Let’s go!

We beginnen met het maken van de cake. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren en de kristalsuiker licht en luchtig. Smelt ondertussen de boter en de melk door elkaar. Doe de twee samen in een pannetje en laat op zacht vuur warm worden. Uiteindelijk zal dit samensmelten. Meng dit met het eimengsel. Doe dit niet met een mixer, maar roer het gewoon even door elkaar met een spatel.

Zeef nu de bloem, het bakpoeder en het zout. Spatel dit vervolgens voorzichtig door het eimengsel. Nogmaals: niet mixen, maar omscheppen met spatel. Anders verliest het beslag zijn luchtigheid.

Vet je cakevorm in met boter en bestrooi met de kokos. Verdeel het deeg over de vorm en bak ‘m ongeveer 30 minuten in het midden van je oven. Als de cake klaar is, laat hem dan helemaal afkoelen. Dit is heel belangrijk voordat je verder gaat met de taart. Terwijl de cake afkoelt, kun je alvast de aardbeien wassen en snijden. Meng de vanille met de suiker en laat hier de helft van de aardbeien (in stukjes gesneden) in marineren.

Wanneer je cake volledig is afgekoeld, snijd je hem horizontaal doormidden. Op deze manier heb je dus twee plakken cake. Smeer op de onderste laag cake een flinke laag lemoncurd. Bedek dit vervolgens met de in suiker gemarineerde aardbeien. Leg daarna de tweede laag cake er bovenop. Klopt nu de slagroom stijf en verdeel over de taart. Snijd de rest van de aardbeien in tweeën en maak de taart af. Serveren op een mooie schaal en je verjaardag (of die van een ander) kan niet meer misgaan. Enjoy!

Advertenties

5 thoughts on “Verjaardagstaart | Recept | Chapter2.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s