Wijde broeken | De feiten | Chapter2.nl

Wijde broeken zijn hot. Zoveel is duidelijk. Maar wat is nu het verschil tussen een culotte, de flared en de bootcut jeans? Wij leggen het je uit.

De culotte
Een kniebroek of broekrok klinkt natuurlijk niet zo sexy, maar sinds we dit kledingstuk culotte zijn gaan noemen, is ‘ie een stuk populairder geworden. Het gaat om een korte, wijde broek die zo wijd is dat het op een rok lijkt. Vooral in combinatie met een goede hak staat deze broek prachtig, maar wanneer de culotte verkeerd gecombineerd wordt, sla je al snel de plank mis.

culotte

Bron: weheartit.com

De bootcut jeans
De bootcut en de flared lijken behoorlijk op elkaar. Die eerste is alleen nog net wat strakker. Het loopt aan de onderkant wat wijder uit dan de skinny jeans, maar is alsnog een stuk strakker dan een flared model. Door deze broek lijken je benen extreem lang en slank.

bootcut

 Bron: tumblr.com

De flared jeans
De flared variant is dus een stuk wijder dan de bootcut. Deze zie je tegenwoordig het meest voorbijkomen in het straatbeeld. Hij lijkt veel op de vorige, maar is aan de onderkant nog weer net wat wijder en roept dus het beste die bekende seventies look op.

flared

Bron: tumblr.com

 Wat is jouw favoriet?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s