Zelf eierkoeken maken | Recept | Chapter2.nl

Dit recept is een eitje en kan echt iedereen uitvoeren. Je hebt zelfs maar drie ingrediënten nodig. Natuurlijk zijn ze volop verkrijgbaar in de winkel, maar zeg nou zelf: alles is toch lekkerder wanneer je het zelf maakt? Zo ook met deze eierkoeken. 

Door Anna  Wat heb je nodig (4-6 eierkoeken)?

– 80 gram kristalsuiker
– 2 eieren
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– scheutje citroensap (optioneel)

Vergeet niet voordat je begint de over voor te verwarmen op 180 graden. Zelf vergeet ik dit vaak genoeg, dus ik zet het deze keer maar eens aan het begin van mijn recept. Zet ook alvast een grote bakplaat klaar, bekleed met bakpapier.

Doe vervolgens de eieren en de suiker (als je het lekker vindt, kun je hier ook een scheutje citroensap toevoegen) in een grote schaal en mix het geheel met een elektrische mixer tot een luchtige massa. Je hoeft het niet helemaal stijf te kloppen, maar het moet wel goed luchtig zijn.

Weeg nu ook de bloem of het meel af en voeg dit beetje bij beetje toe aan het eimengsel. Mix dit er niet doorheen, want dan verliest het z’n luchtigheid. Pak er een spatel bij en meng het voorzichtig door elkaar. Het is belangrijk dat je niet alles in één bij de eieren gooit, want dan is het moeilijk om er nog een goed mengsel van te maken. Is alles mooi met elkaar vermengd? Goed, pak dan nu een grote lepel en schep zo’n 4 tot 6 hoopjes op de bakplaat. Maak ze iets kleiner dan dat je je eierkoeken hebben wilt, want in de oven lopen ze nog wel wat uit. Ik kon van dit beslag ongeveer vijf grote koeken maken, maar als je ze iets kleiner maakt heb je er 6. Schijf de bakplaat de oven in en bak de koeken een kwartiertje. Het geeft niet als ze wat bleek blijven, ze worden namelijk niet altijd goudbruin. Het belangrijkste is dat ze helemaal gaar/droog zijn.

Advertenties

3 thoughts on “Zelf eierkoeken maken | Recept | Chapter2.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s