Recept: Citroentaart

Een apart recept vandaag, namelijk citroentaart. Niet een taart die je even op een feestje eet, maar meer een taart die je eet als nagerecht (in combinatie met ijs of iets anders zoets). Kijk mee hoe ik ‘m maak!

Door Paula

Citroentaart (3.1)

Citroentaart (6)

Wat heb je nodig?
– 1 pak tarwebiscuits
– 100 gram gesmolten roomboter
– 1 blik gezoete gecondenseerde melk (Friesche Vlag, 397 gram)
– 2 eieren
– 2-3 citroenen (2 is beter, mijn taart werd namelijk wel iets te zuur!)
– Taartvorm
– Bakpapier of boter om je taartvorm in te vetten

Het recept komt uit Flow Magazine

STAP 1 – De bodem van de taart maken

Verwarm je oven eerst voor op 180 graden en ga dan aan de slag met de bodem. Pak nu de koekjes en de roomboter er bij. Smelt de roomboter in een pan en maak de koekjes fijn. Ik gebruik een deel van het pak koekjes, brak ze in stukken en deed ze in een plastic zakje. Met een lepel kun je de koekjes zo stuk slaan. (Tip!Vervolgens doe je alles bij elkaar in een kom en meng je het door elkaar. Daarna kan alles in de taartvorm. Goed verdelen en aandrukken met de achterkant van een lepel, en je bodem is klaar. Vervolgens kun je het even in de koelkast zetten.

Citroentaart (7)

Citroentaart (8)

STAP 2 – De citroentaart zelf

Neem de gecondenseerde melk en doe dat in een kom. Voeg twee eieren toe en roer dit goed door. Het beste is om te blijven roeren maar je moet ook nog aan de slag met de citroenen. Rasp eerst de schil van een citroen en pers daarna twee citroenen uit (ik deed drie  citroenen gedaan, maar dat bleek toch te zuur.. oops!). Klaar? Doe het sap eerst bij je mengsel en roer het heel goed door. Als laatste doe je de rasp er bij.

Citroentaart (9)

Citroentaart (10)

Citroentaart (1)

Als het goed is ziet je mengsel er nu ongeveer zo uit. Giet het nu over de koekjesbodem heen en doe het tien minuten in de oven op 180 graden. Daarna zet je de taart in de koelkast.

Serveren? Doe dat dan met iets zoets, het beste is ijs. Verse vruchten zoals frambozen of aardbeien is ook lekker. Toefje slagroom er bij – helemaal af.

Citroentaart (2)

Citroentaart (4)

TA-DA!

Recept in het kort:

1 – Verwarm de oven voor op 180 graden (of gasovenstand).
2 – Smelt boter in een pan.
3 – Verkruimel de koekjes (plet ze in een plastic zakje, dat is handig).
4 – Meng de boter met de verkruimelde koekjes en druk het mengsel vervolgens in de taartvorm. Goed aandrukken met een glas of de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
5 – Giet de gecondenseerde melk in een kom en voeg twee eieren toe. Roer goed door.
6 – Rasp de schil van een citroen.
7 – Pers twee citroenen uit en doe het sap bij het mengsel van de gecondenseerde melk en de eieren. Voeg daarna de geraspte citroenschil toe.
8 – Giet het mengsel in de taartvorm.
9 – Zet de taartvorm in de oven en bak het 10 minuten op 180 graden.
10 – Zet het in de koelkast en serveer met vruchten/ijs.

Tot de volgende blogpost! 

Advertenties

One thought on “Recept: Citroentaart

  1. Pingback: Het CHAPTER2-Jaaroverzicht: best gelezen blogposts & meer! | Chapter 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s