Food in the fall #2

Het afgelopen jaar werden we er mee doodgegooid op internet: havermout. Waar havermout eerst niet zo hip was om te eten werd het populairder dan ooit. Overnight Oats, havermout met bosbessen en ga zo maar door. Ik vind een havermoutontbijt niet echt lekker, maar er zijn genoeg andere recepten te vinden: koekjes bijvoorbeeld. Daar zeg ik geen ‘nee’ tegen.

Bekijk ook de Food In The Fall post van Anna. 

Havermoutkoekjes (1)

Wat heb je nodig?
– 100 gram havermout
– 2 rijpe bananen

Zo weinig? Ja, echt: zo weinig. Let’s get started.

Havermoutkoekjes (4)

Hoe maak je het? | Alles op een rijtje
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Prak de bananen fijn.
3. Doe de havermout bij de geprakte bananen en roer het goed door.
4. Pak het bakpapier en leg het op de bakplaat.
5. Doe het mengsel in hoopjes op de bakplaat (ik koos voor allemaal kleine koekjes, maar als je wilt kun je ook hele grote havermoutkoeken maken!).
6. Doe de koekjes 20 minuten in de oven op 200 graden.
7. Laat het goed afkoelen (geloof me, ga niet meteen proeven want in het begin is het niet te eten) en eet ze dan op!

Havermoutkoekjes (2) Havermoutkoekjes (3)

Dus: prak de bananen fijn. Ik heb hier een bakje gebruikt waar het goed inpaste. Zorg er echt voor dat je bananen helemaal fijn zijn. Ik heb een vork gebruik om het te pletten! 😉

Havermoutkoekjes (5)

Alles geplet? Dan kan de havermout er bij. Doe dit in kleine porties, dan lukt het beter. Overigens kun je zelf bepalen hoeveel havermout je er bij wilt doen. 100 gram is best veel, dus minder zou ook goed kunnen.

Havermoutkoekjes (6)

Het ziet er niet heel smakelijk uit nog, maar dit is het mengsel dat je moet krijgen. Zorg dat de havermout goed vermengd is met de banaan. Het moet aan elkaar kleven.

Havermoutkoekjes (8)

Havermoutkoekjes (7)

Hop. Koekjes in de oven op 200 graden. Laat ze twintig minuten lang goed gaar worden.

Havermoutkoekjes (10) Havermoutt (1)

En klaar! Er liggen waarschijnlijk wel verdwaalde (verbrande) stukjes havermout op je bakplaat, maar dat is niet erg. Laat het even afkoelen en haal de koekjes er dan af. Je kunt ze bewaren in een trommel of je kunt ze op een schaal leggen. Ze blijven zo’n vijf dagen goed, daarna kun je ze beter weggooien als je ze nog niet hebt opgegeten.

Als je de koekjes ook hebt gemaakt kun je dat ons laten weten op Instagram (@wecallitbeauty), dat zouden Anna en ik heel erg leuk vinden!

Until next time,
Paula.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s