Koken met Paula #1: Chocoladetaart

Taart, cupcakes of eten in algemene zin. Ik word eigenlijk altijd wel blij van eten, zeker als ik het zelf maak. Samen met Anna bakte ik met kerst al brownies met een aardbei als kerstmuts, dit keer maakte ik een chocoladetaart. Ik vind het zo leuk om zelf eten klaar te maken, vooral bakken vind ik enorm leuk. Dat wil ik vaker gaan doen, vandaar dat ik deze rubriek opzet op onze blog. Koken met Paula (al zal het meer Bakken met Paula worden, but you get the point). Benieuwd naar de chocoladetaart? Klik dan verder.

cookingheader

Recept: www.styleguide.nl 

YAY! De eerste Koken met Paula is nu al een feit. Laten we meteen beginnen.
cooking 1

Wat heb je nodig – Ingrediënten

200 gram boter
200 gram pure chocolade
100 gram melk chocolade
4 eieren
200 gram donkere basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ eetlepel zout

Wat heb je nodig – Keukenmateriaal

Kleine (steel-)pan
Beslagkom
Springvorm (ø24cm)
Mixer of spatel/garde waarmee je het beslag kan roeren

wpid-img_20140301_152334.jpg

Hoe maak je de taart?

1 – Verwarm de oven voor op 175 graden.
2 – Snij of breek alle stukken pure- en melkchocolade in stukken en snij de boter. Vervolgens pak je de (steel)pan en doe je daar een laagje koud water in. Zet de pan op het vuur en houdt het vuur laag. Nu pak je een glazen kom of glas en die houdt je boven de pan. (Een kleiner glas kun je ook in de pan zetten maar let dan extra goed op dat het vuur niet te hoog staat en het water niet gaat koken. Anders kan het glas knappen). Nu doe je steeds stukjes chocolade en stukje boter in de glazen kom/glas. Zorg dat alles goed smelt en roer het door.
3 – Haal de pan van het vuur met je pannenlappen (het is echt enorm heet!) en zet de glazen kom/glas op een onderzetter of iets anders. Laat het even afkoelen.
4 – Pak de beslagkom en meng de donkere basterdsuiker met de vier eieren en de halve eetlepel zout. Als het goed is doorgeroerd doe je de gesmolten chocoladeboter erbij. Roer het goed door zodat er geen klonten in komen.
5 – Als laatste doe je het zelfrijzend bakmeel bij het beslag. Je merkt dat het dikker wordt, dus roer het nog extra goed door of gebruik een mixer.

wpid-img_20140301_163713.jpg

6 – Bak de taartvorm en vet het in met boter (of gebruik bakpapier), je kunt je beslag nu in de vorm gieten. Vervolgens haal je de rest met een lepel/spatel uit de beslagkom en strijk je het beslag – dat nu in de taartvorm zit – glad met een pannenlikker of ander keukengerei.
7 – Doe de taartvorm in de oven en bak het op 175 graden in 35 minuten gaar.
8 – Laat het een uur afkoelen, dat hoeft niet in de koelkast maar kan gewoon op kamertemperatuur.

wpid-20140301_163619.jpg

En… klaar! Mijn taart was goed gelukt en heel lekker. Als je er meer een ‘echte taart’ van wilt maken kun je de taart horizontaal doorsnijden en er vervolgens jam, vruchten, slagroom of chocoladesaus tussen doen. De bovenkant kun je uiteraard ook versieren. Denk aan glazuur, marsepein of vruchten. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Ik liet de taart gewoon zo, heel eenvoudig maar alsnog heel erg lekker.

Tot de volgende Koken met Paula! 

Advertenties

2 thoughts on “Koken met Paula #1: Chocoladetaart

  1. Pingback: Chocolade een luxeproduct? | WITLOVE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s