Food: Valentijnsrecepten

Het is vrijdag 14 februari: Valentijnsdag! Niet altijd een leuke dag als je geen vriendje hebt – ik ben ook loner, dus je bent zeker niet de enige vandaag – maar om deze dag toch iets aangenamer te maken laat ik jullie een paar lekkere recepten a la Valentijnsdag zien. Lekker op de bank zitten met vriendinnen of familie is tenslotte ook hartstikke fijn op Valentijnsdag. Inclusief een goede film, gezelligheid en… lekker eten. ❤


1 – Hartenkoekjes 
(bron)

      Ingrediënten

 • 250 gram boter, zacht
 • 320 gram bloem, gezeefd
 • 125 gram poedersuiker, gezeefd
 • 1 eetlepel melk
 • 1 theelepel vanille-extract

  Hoe maak je de koekjes?
 1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Bakplaat invetten met boter.
 2. Boter in een mixer luchtig opkloppen. Alle andere ingrediënten toevoegen.
 3. Kneed alles tot een zacht deeg en deel het in tweeën. Beide helften rol je uit tot het 6 mm dik is. Gebruik hierbij zo weinig mogelijk bloem!
 4. De koekjes uitsnijden met een hartvormige koeksteker (of een mes) en 12 minuten op een licht ingevette bakplaat bakken. Na bakken zijn de koekjes bijna wit. Nu kan je het versieren en daarna opeten! Gebruik bijvoorbeeld marsepijn, pareltjes die je kunt opeten of ander strooisel.

2 – Frambozen Merengue Taart (bron)

Op de foodblog http://www.deavondenat2hoog.blogspot.nl vond ik dit hele leuke recept. De eigenares van deze blog maakte het al op Valentijnsdag in 2011, maar daarom is het niet minder lekker. Neem vooral ook even een kijkje op de blog van Luce, die staat vol met overheerlijke recepten. Bekijk hier hoe je het deze taart moet maken.

3 – Rode hartjes in een glas melk

Bij lekker eten hoort ook drinken, melk bijvoorbeeld. Op de ochtend van 14 februari is het leuk om alvast een beetje in de valentijnssfeer te komen toch? Op culy.nl vond ik hier zo’n leuk idee dat ik het even met jullie moest delen.

Hoe maak je het?
Meng melk met een paar druppels eetbare rode kleurstof, giet het mengsel in een hartvormige ijsblokjesvorm en zet het een paar uurtjes in de vriezer.

Een hartvormige ijsblokjesvorm kun je bij IKEA en Blokker kopen.

Vervolgens haal je de hartjes uit de vorm en doe je er een (of meerdere) in je glas melk. De melk ziet er dan uit als overstaand plaatje.  Oh ja, als het hartje is gesmolten wordt je melk roze. Hoe tof!


Bron: asubtlerevelry.com

Fijne Valentijnsdag!

With love,
Paula.

Advertenties

2 thoughts on “Food: Valentijnsrecepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s