Welke make-up past bij jou?

Uiteraard zijn er tal van stijlen wat betreft make-up. Ik wil jullie dan ook niets op- of afschrijven als het neerkomt op welke make-up je moet of kunt dragen. Vandaag ga ik jullie echter wel tips geven over de verbanden tussen make-up en gezichtsvormen. Heb jij wat meer inzicht nodig in make-up? Wil je graag weten welke make-up je het beste kunt dragen bij jouw gezicht? Lees dan snel verder.

Alle gezichten zijn anders. Het is dan ook logisch dat je elk gezicht op een andere manier kunt laten uitkomen met verschillende make-uptechnieken. Gezichtstype 1 is het ovale gezicht: dit gezicht wordt vaak gezien als het ideale gezicht, omdat het eigenlijk alles kan hebben. Het is maar net waar je zelf de nadruk op wilt leggen.

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen8Het tweede gezicht is het ronde gezicht. Een rond gezicht is gevuld en heeft weinig scherpe trekken. Dit gezicht heeft wat meer hoekigheid en lengte nodig. Daardoor lijkt het minder kinderlijk en dus wat meer volwassen.

Bij een rond gezicht is het leuk om met licht en donker (schaduw) te werken. Gebruik verschillende tinten blushers, bronzers en foundations om je gezicht te shapen.

Je kunt het beste geen glimmende make-up gebruiken. Glinsterende oogschaduw, poeder en/of lipgloss doen je gezicht juist ronder lijken en dat is niet de bedoeling. Vooral donkere en matte kleuren (bijvoorbeeld: bruin, zwart, grijs, donkerblauw, donkergroen) doen het goed bij een rond gezicht. Lichte kleuren worden al snel kinderlijk en veroorzaken optisch gezien rondingen.

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen4

Het derde gezichtstype is het lange, rechthoekige gezicht. Hierbij is het gezicht langer dan het breed is. De jukbeenderen zijn vaak niet goed zichtbaar en de rest van de gezichtsvorm is ook vrij vlak. Met de juiste make-up kun je er voor zorgen dat je gezicht wat voller en ronder wordt.

Ook hier is het belangrijk dat je je gezicht shapet met poeder of foundation in een tint die donkerder is dan je eigen huidskleur. Op deze manier krijgt het gezicht wat meer diepte en worden de jukbeenderen meer zichtbaar.

Ook een stevige oogmake-up en een krachtige kleur lippenstift helpen om uw gezicht voller te laten lijken. Daarom is een oogmake-up inz wart, grijs of bruin veel mooier dan zachte pasteltinten in bijvoorbeeld roze of lichtblauw.

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen6

Het volgende gezichtstype is de diamant- of hartvormige gezichtsvorm. Hierbij is het voorhoofd breder dan de kin. De jukbeenderen liggen hoog, met een sierlijke kin. Het voorhoofd is breed en vlak en daarom loopt het gezicht behoorlijk spits toe. Deze gezichtsvorm zou juist smaller moeten lijken bij het voorhoofd en aan de onderkant bij de kin juist wat breder.  Daardoor komt er meer evenwicht en komt dit gezicht niet meer zo spits over. 

Omdat de mond in een hartvormig gezicht meestal niet erg breed is, kunt u de lippen een krachtige kleur geven. Een felle kleur lipstick is dus absoluut geen probleem en werkt alleen maar in uw voordeel. Wat betreft de oogmake-up kun je de oogmake-up beter in bescheiden kleuren houden. Het is echter niet nodig helemaal af te zien van donkere kleuren, maar wees wel voorzichtig met kleur. Uiteraard kun je ook dit gezicht totaal veranderen door het op de juiste manier te shapen.

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen10Het volgende en tevens laatste gezichtstype dat ik bespreek is het vierkante, hoekige gezicht. De vormen in dit gezicht hebben duidelijke lijnen. Deze vorm heeft een rechte, brede kaaklijn, volle jukbeenderen en een net zo recht en breed voorhoofd. Dit gezicht beschikt over een krachtige kin en beschikt over volle lippen. Daardoor lijkt dit gezicht krachtig soms zelfs grof en mannelijk. Het is met deze vorm eigenlijk vrij simpel. U moet meer zachtheid in de lijnen aanbrengen. 

Omdat deze gezichtsvorm juist vrouwelijker moet lijken kun je naar hartenlust experimenteren met glans en glitterende lipgloss, oogschaduw en poeder. Een must bij deze gezichtsvorm? Mooi gevormde wenkbrauwen! Onverzorgde wenkbrauwen geven deze gezichtsvorm al heel snel een strenge mannelijke look.

Omdat deze gezichtsvorm natuurlijk al hoekig genoeg is kun je het beste geen donkere ooglijntjes om de ogen aanbrengen evenals donkere contouren om de lippen. Lipgloss en mooi aangebrachte oogmake-up staan echter fantastisch 🙂

Wat voor vorm heeft jouw gezicht? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s